Mens Formel 1-bilerne på grund af aflyste eller udskudte løb holder bomstille, er der ved at komme gang i kører-karrusellen. I de kommende måneder skal 2021-sæderne besættes, og næsten hele det nuværende felt har kontraktudløb.

Kun Charles Leclerc (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Esteban Ocon (Renault) og Sergio Perez (Racing Point) har underskrevne 2021-kontrakter.

Kevin Magnussens aftale med Haas F1 udløber også. Teamchef Günther Steiner fortalte torsdag, at han og teamejer Gene Haas på grund af corona-krisen har andre og vigtigere ting end deres 2021-lineup på dagsordenen.

Selv siger Magnussen om 'kører-karrusellen':

Kevin Magnussen testkører den nye Haas-racer ved Circuit de Barcelona-Catalunya i april.
Kevin Magnussen testkører den nye Haas-racer ved Circuit de Barcelona-Catalunya i april. Foto: ALEJANDRO GARCIA
Vis mere

»Jeg holder øje med, hvad der sker på kørermarkedet – jeg har ikke skyklapper på!«

Men han gør det over for B.T. klart, at endnu en sæson for Haas vil være den naturlige løsning.

»Jeg vil meget gerne blive hos Haas,« slår han fast.

»De har jo en option på mig, og det ville passe mig godt, hvis de indløser den. Haas er et godt sted at være, og med budgetloftet, der indføres i 2021, kan vi komme tættere på toppen. Man har også besluttet, at alle i 2021 skal fortsætte med 2020-modellerne, så også på den måde giver det mening at fortsætte med samme kørere.«

De mange udskudte og aflyste løb betyder, at en række team er kommet under økonomisk pres. Flere risikerer at forsvinde, og hos mange af de resterende vil økonomien efter corona-krisen være så stram, at de kan blive tvunget til at hyre 'betalingskørere' – kørere, der via personlige sponsorer kan bidrage til budgettet.

Hvis det sker, vil det efterlade Magnussen i en sårbar position. Hans loyale støtte, tøjkoncernen Bestseller (Jack&Jones), har de seneste år været teamsponsor for Haas-teamet, men Magnussens sæde har ikke været afhængigt af aftalen. Og i alle tilfælde er Bestsellers sponsorat relativt beskedent i Formel 1-sammenhæng.

»Hvis det skal betales for sæderne, er jeg ikke med længere,« siger Magnussen.

»Både fordi jeg hverken kan eller vil skaffe de nødvendige beløb.«