Kevin Magnussen taber retssag om millioner til sin tidligere manager Dorte Riis Madsen.

Samtidig skal den danske Formel 1-kører betale alle sagens omkostninger. Retten har også afvist, at Kevin Magnussens tidligere advokat skulle have spillet en dobbeltrolle i sagen.

Dommen fra Københavns Byret lyder følgende:

»Kevin Jan Magnussen skal anerkende at være forpligtet til at afregne til Dorte Riis Madsen 20% af den bruttoindtægt, der udbetales til Kevin Magnussen til dennes frie rådighed fra den 1. september 2015 til den 30. juni 2021.«

»Kevin Jan Magnussen skal anerkende, at Dorte Riis Madsen er retmæssig ejer af 20% af A-anparterne i Anpartsselskabet af 1. april 2010.«

»Kevin Jan Magnussen skal endvidere betale sagens omkostninger til Dorte Riis Madsen med 375.000 kr.«

»Advokat Kristian Paaschburg frifindes.«

»Kevin Jan Magnussen skal betale sagens omkostninger til advokat Kristian Paaschburg med 150.000 kr.«

Kevin Magnussen mødte selv op i Københavns Byret tidligere på året. (Foto Bax Lindhardt) Vis mere

Nederlaget i Københavns Byret kan komme til at koste Kevin Magnussen dyrt, da han fra september 2015 og frem til 30. juni 2021 nu er forpligtet til at aflevere 20 procent af alle sine indtægter til Dorte Riis Madsen.

Og med en ny Haas-aftale på trapperne, hvor racerkøreren ventes at stige gevaldigt i lønhierarkiet, kan der blive tale om et ret så anseeligt beløb henover årene. Deruover vil Dorte Riis Madsen også kunne score kassen på Kevin Magnussen og rigmanden Anders Holch Povlsens anpartsselskab, hvor Magnussens racerkarriere finansieres.

Tidliger på året mødte Dorte Riis Madsen op i Københavns Byret, da sagen stadig var i gang. Her forlader hun retten med sin advokat, Martin Dahl Pedersen. (Foto Bax Lindhardt) Vis mere

Her er hun ifølge retten ejer af 20 procent af A-anparterne.

Det endelige beløb, som Kevin Magnussen ender med at skulle betale Dorte Riis Madsen, kan endnu ikke opgøres, da deres managerkontrakt løber frem til 2021. Men der vil utvivlsomt være tale om millioner af kroner, hvis Kevin Magnussen fortsætter i Formel 1.

Der er ikke længere varme følelser mellem Kevin Magnussen og hans tidligere manager. Vis mere

Dorte Riis Madsen og Kevin Magnussen var frem til 2015 udadtil en stærk duo, som gjorde det umulige - de fik en ung dansker i Formel 1. Men bag facaden knirkede forholdert voldsomt og eksploderede, da Kevin Magnussen mistede sit sæde hos McLaren efter debutsæsonen i 2014.

Herefter sagde Kevin Magnussen stop og afbrød samarbejdet med Dorte Riis Madsen. Men problemet var bare, at de forinden havde genforhandlet deres fælles managerkontrakt, som altså først udløber i 2021.

Kevin Magnussen mødte op i Københavns Byret tidligere på året, da sagen stadig var i gang. Her ankommer Formel 1-køreren med kæresten Louise mandag den 25. juni. Vis mere

Det er således gyldigheden af den managerkontrakt, som parterne har strides om i Københavns Byret.

Kevin Magnussen anlagde sideløbende med sagen mod Dorte Riis Madsen en civilsag mod sin tidligere advokat Kristian Paaschburg, som han mente ikke havde varetaget hans interesser i kontrakten med Dorte Riis Madsen. Men den sag tabte Kevin Magnussen også.

Det vides endnu ikke, om Kevin Magnussen vil anke byrettens afgørelse i sagen.

Kevin Magnussen er lige nu i Belgien, hvor han skal køre Formel 1 på Spa-banen i den kommende weekend. Den danske racerkører har talt med pressen, men det skete inden, at der var afsagt en dom i sagen mod Dorte Riis Madsen.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Dorte Riis Madsen. Men indtil videre har det ikke været muligt at få kontakt til den forhenværende manager.

BT har også forsøgt at kontakte Kevin Magnussens advokat Claus Barrett Christiansen. Men han har ikke besvaret BTs henvendelser.