Først skulle han. Så skulle han ikke. Og så gjorde han det alligevel.

Kevin Magnussen overtog i nat for en kort bemærkning simulatorsædet i den GM Corvette, som hans far Jan og papfætter Dennis Lind 'kørte' i Bone's-restauranten i Roskilde, hvor danskerne stillede op i det virtuelle 24-timersløb i Le Mans.

På det tidspunkt 'kørte' en af de to andre Corvette-kørere, Tommy Milner i USA og Alen Terzic i Kroatien, også bilen. Magnussen junior sad kun bag rattet i trænings-serveren og deltog således ikke officielt i løbet.

Den stopfyldte Bone's-restaurant i Magnussen-familiens hjemby Roskilde dannede hele weekenden ramme om Jan Magnussens og Dennis Linds deltagelse i det officielle, virtuelle Le Mans.

Jan Magnussen (bag rattet) og Dennis Lind under det virtuelle 24-timersløb i Le Mans. I nat fik Kevin Magnussen også en serie omgange i teamets trænings-server.
Jan Magnussen (bag rattet) og Dennis Lind under det virtuelle 24-timersløb i Le Mans. I nat fik Kevin Magnussen også en serie omgange i teamets trænings-server. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Her kæmpede de mod 198 andre kørere i ialt 50 biler med simulatorer overalt i verden.

Det stort anlagte eSports-arrangement, der havde en lang række store navne som Charles Leclerc, Max Verstappen, Fernando Alonso, Jenson Button, Felipe Massa og Rubens Barrichello på startlisten, blev et par gange ramt af server- og softwareproblemer, der blandt andet sendte Alonso ud af løbet.

Kevin Magnussen havde i sidste måned planer om sammen med sin far og Dennis Lind at danne et familieteam for Corvette Racing i det virtuelle Le Mans.

»Vi har snakket om det i mange år, og nu får vi chancen. Godt nok kun som eSport, men vi får i det mindste mulighed for at finde ud af, om vi kan enes om at dele en bil,« sagde Magnussen dengang til B.T.

Planerne blev senere ændret, men Magnussen og søn drømmer stadig om at køre det rigtige 24-timersløb i Le Mans sammen.

»Vi har snakket om det i mange år, og jeg tror på, at drømmen før eller siden går i opfyldelse,« har Kevin Magnussen udtalt.

Årets udgave af Le Mans-løbet er på grund af covid-19-krisen udskudt til 19.-20. september, hvor Kevin Magnussen vil være optaget af Formel 1.

Jan Magnussen er foreløbig på reservelisten til Le Mans 2020.