Kevin Magnussen starter Eifel Grand Prix på Nürburgring (søndag klokken 14.10) fra 15. position.

Med 15.-pladsen tangerede Magnussens sit bedste kvalifikations-resultat i år, og efter to nederlag i træk vandt danskeren kvalifikations-duellen med sin teamkammerat Romain Grosjean med en ganske stor margin (næsten en tredjedel sekund). I den samlede stilling fører Magnussen nu kvalifikations-duellen 6-5.

»Det var et fint resultat i forhold til hvor vi ellers plejer at ligge – nok det bedste, vi kunne opnå,« sagde Magnussen efter kvalifikationen.

Fordi fredags-træningen blev aflyst på grund at tåge, er vil der være mange ukendte faktorer i Eifel Grand Prix.

»Med hensyn til strategi kan det godt blive lidt af et lotteri, og jeg tror løbet kommer til at dreje sig rigtig meget om, hvordan dækkene opfører sig. Det kan godt blive spændende. Jeg håber, at jeg har heldet med mig – får en god start, rammer en god strategi og får dækkene til at virke,« fortsatte Magnussen.

I front tyder det på at magtbalancen mellem Mercedes-kørerne i hvert fald kortvarigt er tippet til Valtteri Bottas´ fordel. Finnen, der for 14 dage siden vandt Ruslands Grand Prix i Sochi, tog pole position med næsten 3/10 sekund ned til teamkammerat Lewis Hamilton.

I den samlede stilling har Hamilton dog stadig en solid føring, og englænderen vil med en sejr på Nürburgring tangere Michael Schumachers rekord for flest sejre i Formel 1-historien (91).

Racing Points Lance Stroll blev sløj inden den afsluttende træning, og Formel 1-feltets super-reserve Nico Hülkenberg, der afløste Strolls teamkammerat Sergio Perez i et par løb på Silverstone i juli, blev i hast hentet til Nürburgring. Her kørte han direkte ud i kvalifikationen, hvor han ikke overraskende satte langsomste tid af alle.

»Det var endnu mere vildt og skørt end i Silverstone,« fortalte Hülkenberg.

»Jeg sad og fik en kop kaffe i Köln, da Racing Point-chef Otmar Szafnauer ringede ved 11-tiden og sagde, jeg skulle skynde mig til Nürburgring,« fortsatte tyskeren, der ankom til banen bare et par timer inden kvalifikationen.

»Bilen har ændret sig en del siden Silverstone, så løbet bliver en kæmpe udfodring,« sagde Hülkenberg, der er blandt bejlerne til Kevin Magnussens sæde i Haas-teamet.