De unge Formel 1-kørere er vilde med det.

Det samme er det danske Formel 1-håb Christian Lundgaard. Og selv 'gammelfar', Jan Magnussen, gør det: Kører simulator-race.

Mens alverdens racerbaner på grund af coronakrisen ligger øde hen, er simulator-racing blevet populært. Der findes ligefrem en officiel Formel 1-serie, hvor en række af de nuværende kørere anført af Charles Leclerc (Ferrari) fra hver sit hjem dyster mod hinanden.

Her er Renault-junior Lundgaard ofte med i de tv-transmitterede løb, og det er tydeligt, at han via sin simulator-indsats er blevet et respekteret medlem af den lille Formel 1-klub.

Haas F1 Team har indtil nu indsat reservekørerne Pietro Fittipaldi og Louis Deletraz i de virtuelle grandprixer, og måske kommer Romain Grosjean snart med. I hvert fald har franskmanden netop oprettet sit eget sim-racing team.

Men forvent ikke at se Kevin Magnussen i simulator-racing.

»Jeg synes ikke, man får så meget ud af det i forhold til at køre på banen. Okay, der er da mange ting, der kan sammenlignes. Bremsepunkter, indstyring i sving osv. Det minder da i en vis grad om det, der sker på banen, men jeg synes alligevel, der er stor forskel,« siger han til B.T. og uddyber:

»Det er stadig ganske langt fra de simulatorer, som Formel 1-holdene råder over. Og selv dér er der et stort spring i forhold til det, der sker på banen. Når jeg har kørt i Haas' simulator i et par timer, så skal jeg altså ud og have noget frisk luft.«

Kevin Magnussens far Jan er i løbet af foråret blevet en af stjernerne i et sim-racing-mesterskab for tidligere Formel 1-kørere, der kæmper mod hinanden i historiske Formel 1-biler.

For nylig vandt han en afdeling af Legends Trophy-serien efter en hidsig duel med Kevin Magnussens tidligere teamkammerat Jenson Button.

»Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle blive så bidt af e-sporten, men det er stærkt underholdende. Især efter at der er kommet store pengepræmier at køre om,« siger Jan Magnussen.

Han donerede i øvrigt førstepræmien på 10.000 dollar (næsten 70.000 kroner) til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Foto: LLUIS GENE
Vis mere

Men det er nu ikke, fordi Kevin Magnussen ikke gider simulator-race, for han tager gerne en duel med farmand indimellem.

»Min far er jo blevet vild med det og har fået en simulator hjem i stuen. Så vi er begyndt at køre mod hinanden og har det sjovt med det, men for mig er det altså stadig bare et computerspil. Og det har jeg aldrig været særligt vild med,« siger Kevin Magnussen og fortsætter:

»Det er blevet udlagt, som om jeg ikke gider kører simulator-race. Sådan er det ikke, men jeg vil bare hellere have noget frisk luft og køre rigtigt.«

»Når jeg kommer hjem til Danmark, vil jeg begynde at træne i en gokart. Jeg synes, det er bedre end simulator-race og også meget sjovere. For en racerkører er den bedste træning at køre på en bane.«