Ungt talent får chancen. Og kasseres.

Stoffel Vandoorne er færdig hos McLaren efter denne sæson - og hans skæbne ligner i høj grad Kevin Magnussens.

Det er da også hos sin danske Formel 1-kollega/rival, at den belgiske racerkører finder trøst og opmuntring i forhold til fremtiden.

»Kevin har været gennem den samme situation, og jeg synes, at han virkelig har nydt godt af at have fået en frisk start,« siger Stoffel Vandoorne til nyhedsbureauet Reuters:

Stoffel Vandoorne er færdig hos McLaren efter to år hos teamet. Vis mere

»Jeg har det på samme måde for at være helt ærlig.«

Kevin Magnussen Formel 1-debuterede i 2014-sæsonen hos McLaren, men blev strittet ud igen efter bare en enkelt sæson.

Stoffel Vandoorne har fået to sæsoner, inden det med udgangen af 2018 er slut. Næste år skal de to sæder hos McLaren besættes af to helt nye kørere, Carlos Sainz og Lando Norris.

Sidstnævnte er et nyt ungt talent, der får chancen hos det hæderkronede team.

»Det har været to svære år uden redskaberne til at kunne kæmpe for noget som helst. Så nu prøver jeg bare at få det bedste ud af resten af sæsonen og herefter se frem mod en frisk start. Jeg har været hos McLaren i de nok to sværest eller værste år i teamets historie, så der er egentlig ikke mere at sige om det,« siger Stoffel Vandoorne.

Selv om der stadig offcielt er ni ubesatte Formel 1-sæder i den kommende sæson, så ved belgieren, at der reelt ikke er mange muligheder tilbage i feltet.

»For at være helt ærlig, er der ikke mange muligheder i feltet næste år, men indtil alt er på plads, må du bare blive ved at tro på det og gå efter det,« siger Stoffel Vandoorne, der har kørt otte point ind i denne sæson.

I denne weekend køres Singapores Grand Prix. Følg træningen live her hos B.T. allerede fredag fra kl. 10.30, mens der lørdag og søndag er kvalifikation og løb. Du kan også chatte med B.T.s Formel 1-korrespondent Peter Nygaard fredag kl. 12.30.