Med en overlegen sejr på Mugello-banen meldte Christian Lundgaard sig søndag ind i titelkampen i det internationale Formel 2-mesterskab.

Den 18-årige dansker startede fra tredje position, men tog omgående føringen og var i særklasse i resten af løbet. Han udbyggede sin føring omgang for omgang, og i mål var han mere end 14 sekunder foran Haas' reservekører, Louis Delétraz.

På otte dage har Lundgaard i fire løb – to i Monza og to i Mugello – sluttet på første-, anden-, tredje- og sjettepladsen.

Sjettepladsen var i lørdagens løb i Mugello, hvor han fra poleposition lå i klar føring, indtil to safetycar-perioder ødelagde hans strategi.

Med sejren rykkede Lundgaard med i alt 143 point op på tredjepladsen i mesterskabet. Michael Schumachers søn, Mick, fører med 161 point foran Ferraris juniorkører Callum Ilott (153 point). Der resterer nu tre afdelinger med i alt seks løb.

»Jeg er bare så glad – jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det er en passende revanche for skuffelsen i går,« sagde Lundgaard efter løbet.

Lundgaard er med i Renaults prestigefyldte Sport Academy, der skal uddanne teamets fremtidige Formel 1-kørere. Med sine resultater i Formel 2 er den danske teenager nu den åbenlyse kandidat til at køre årets Young Driver Test, der afvikles i Abu Dhabi i december, for Renault.