Så lykkedes det.

Det mesterskab, der har været det primære mål for danske Frederik Vesti siden starten på sæsonen i det europæiske F3-mesterskab, blev søndag en realitet.

Tre løb før sæsonafslutning på Monza om to uger står Vesti nu med den eftertragtede pokal og titel. Den titel, der skal åbne de helt store døre til fremtiden.

Med to sejre og en fjerdeplads i Italien kom mesterskabet i hus.

De to første løb blev uden de helt store udfordringer. Fra pole position i første løb holdt Vesti placeringen, indtil målflaget blev givet.

Tæt forfulgt af David Schumacher lykkedes det ham at holde på de dæk, der er en af de store udfordringer i forhold til at sikre et topresultat.

I andet løb startede Vesti som toer, men tog starten foran Schumacher, der havde tekniske udfordringer. På grund af stor kamp bagfra, hvor det lykkedes brasilianske Fraga at holde feltet bag sig i hele 11 minutter, endte Vesti med at vinde med over 14 sekunder!!!

Søndagens tredje løb gav Vesti en fjerdeplads, og uden den helt samme fart og stabilitet i bilen som under lørdagens løb kom mesterskabet i hus.

»Mit livs største dag! Kun de, der har prøvet noget lignende, kan forstå, hvor stort det her er. Hver eneste time i døgnets 24 timer tænker jeg race. Når jeg aktivt forbereder mig. Når jeg lader op. Når jeg restituerer. Jeg elsker det her over alt. Tænk, jeg har fået lov til at vise, hvad jeg kunne i en racerbil.«

»Min manager har ført mig hertil. Hun troede på mig før alle andre. Hun viste mig en standard, der er højere end andres. I min verden er vi et dream team, som min far også kalder os!! Hun skabte mit stærke personlige team, som har rykket mig enormt,« fortæller Frederik Vesti.

Årets afsluttende race køres på Monza den 18. til 20. oktober.

Men allerede mandag er Vesti på job igen, når der skal køres simulator hos hans italienske team, Prema Powerteam.