Det er ikke ikke bare snak og drømmetænkning i den danske andedam.

17-årige Christian Lundgaard har en seriøs mulighed for at køre Formel 1 om få år.

Skal man tro Renaults direktør for teamets Formel 1-akademi, Mia Sharizman, er målet, at en kører fra Renaults juniorprogram sætter sig i Formel 1-raceren i 2021.

Og her ligner Christian Lundgaard lige nu det ene af to seriøse kandidater fra Renaults Formel 1-akademi.

Christian Lundgaard fejrer en sejr i Formel 3 foran konkurrenterne. (pressefoto)
Christian Lundgaard fejrer en sejr i Formel 3 foran konkurrenterne. (pressefoto)
Vis mere

Derfor er det opløftende toner, der kommer fra akademi-bossen Mia Sharizman i et dugfriskt nyhedsbrev fra Renaults talentafdeling.

»Målet med akademiet har altid været langsigtet - nemlig at have en akademikører i Formel 1-raceren i 2021. Vi tager små skidt i øjeblikket, og vi indfrier vores mål. Kørerne begynder at udfylde særlige og prominente roller hos teamet, og det vil fortsætte med at vokse,« udtaler Mia Sharizman.

Akademichefen fremover i nyhedsbrevet Christian Lundgaard og det 19-årige britiske talent Max Fewtrell, som i år kæmpede mod hinanden om Formel 3-Eurocup mesterskabet.

Her sluttede den lidt mere erfarne Max Fewtrell lige foran Lundgaard.

Christian Lundgaard er trods sin unge alder giftig i en racerbil. (pressefoto)
Christian Lundgaard er trods sin unge alder giftig i en racerbil. (pressefoto)
Vis mere

Men hvor Max Fewtrell allerede havde et års erfaring i bilen, var 2018 unge Christian Lundgaards første sæson i Formel 3-raceren. Og den bedrift har vakt opsigt internationalt.

»Vi forventede. at vores kørere i Formel Renault ville præstere godt og kæmpe om titlen. Og det skete, da Max og Christian tog kampen helt til sæsonfinalen i Barcelona. Selvfølgelig er en titel et stort øjeblik for unge kørere, deres team og for vores udviklingsprogram. Men det er ikke altid nok at vinde en titel. Det handler lige så meget om, hvordan den vindes,« siger Mia Sharizman.

Christian Lundgaards rolle hos Renault minder om den, Kevin Magnussen i sin tid havde hos McLaren som juniorkører.

Christian Lundgaard har allerede tilkæmpet sig en central rolle i Formel 1-programmet, hvor han på baggrund af et udskillelsesløb internt hos Renault blev udvalgt til at køre teamets Formel 1-simulator på fabrikken i England.

Christian Lundgaard var ekstrem hurtig i den hidsige Formel 3-racer i 2018. (pressefoto)
Christian Lundgaard var ekstrem hurtig i den hidsige Formel 3-racer i 2018. (pressefoto)
Vis mere

Mia Sharizman understreger, at Renault også ser på juniorkørernes personlighed og attitude uden for bilen, når valget af Formel 1-emner udpeges.

»Der er særlige øjeblikke i en sæson, hvor du bliver klar over, hvilke kørere du ønsker at udvikle yderligere. Der er også momenter uden for banen, hvor du ser nødvendigheden af at have den personlighed, der er nødvendig for at gå hele vejen som kører - kompromisløshed, vinder-attitude, holdånd og sult,« siger han og fortsætter:

»Der er emner for fremtiden, og scenen er sat til anden fase for både Formel 1-teamet og akademiet. Vi tror på, at vi har kørere, som vil modnes i takt med Formel 1-teamet.«

Det er endnu ikke officielt meldt ud, hvad Christian Lundgaard skal køre i 2019. Men det logiske bud vil være en sæson i den helt nye Formel 3-serie.

Her lægges flere serier sammen i én stor serie for verdens bedste talenter. Derfra er Formel 2 næste skridt før Formel 1.

Men det kan meget vel blive sådan, at Formel 1-hold plukker deres nye kørere i Formel 3, hvis bare talentet er stort nok, og hvis køreren har indsamlet nok point til at få en såkaldt 'superlicens', som alle Formel 1-kørere skal være i besiddelse af.

Mia Sharizman forudser, at akademiets bedste kørere har niveauet til at blive Formel 1-stjerner inden for de kommende år.

»Timingen er rigtig med de kørere, vi har, og det niveau de skal køre på de kommende år, Det skal gøre, at det langsigtede mål kan indfries,« konstaterer han.