Lewis Hamilton lægger sig fladt ned.

Han ved godt, at det ikke var heldigt ordvalg, han brugte på direkte tv - foran millioner af seere. Og ikke mindst over for beboerne i hjembyen Stevenage.

Han sagde 'slum'.

Og selv om han hurtigt forsøgte at rette sig selv, var skaden sket i det store BBC-show 'Sports Personality of the Year Awards', hvor han blev interviewet på scenen.

Lewis Hamilton sagde det forkerte om hjembyen Stevenage.
Lewis Hamilton sagde det forkerte om hjembyen Stevenage. Foto: ANTON VAGANOV
Vis mere

Her er, hvad han sagde:

»Det var virkelig en drøm for hele familien at kunne gøre noget andet. At komme ud af slummen,« lød det først fra Lewis Hamilton, der efterfølgende trak i land:

»Altså, ikke slummen, men at komme væk og udrette noget. Vi sætter os alle meget, meget høje mål for livet, men vi gjorde det som et team.«

Lewis Hamilton har også lagt en video på Instagram, hvori han understreger, at han er 'utroligt stolt af at komme fra Stevenage', og at han 'stadig elsker' byen.

Og han beder folk om, at se bort fra 'den fejl', han begik og i stedet fokusere på 'den positive energi'.

I hjembyen Stevenage er man dog ikke imponeret.

»Det er skuffende, at Lewis Hamilton bruger betegnelsen slum om Stevenage ved sådan en højprofileret begivenhed,« lyder det fra den politiske leder Sharon Taylor:

»Det gik tydeligvis op for ham, hvad han havde sagt og prøvede at rettet det, men desværre er indbyggerne i vores by, hvoraf mange beundrer og støtter ham, blevet meget fornærmede.«

I øvrigt blev cykelrytteren og Tour de France-vinderen Geraint Thomas kåret til årets største engelske sportspersonlighed.