Lewis Hamilton er tæt på at blive G.O.A.T. – Formel 1's Greatest Of All Times.

Michael Schumachers rekorder, der for få år siden så ud til at skulle stå til evig tid, er nu inden for rækkevidde.

Med seks VM-titler er Hamilton i dag kun ét verdensmesterskab fra Schumachers rekord. Også med grandprix-sejre - Hamilton har 84 og Schumacher 91 - er briten godt på vej.

»Men jeg har aldrig kørt efter at slå Michaels rekorder, for den slags interesserer mig ikke så meget. Og i alle tilfælde har jeg altid troet, at det ville være urealistisk bare at komme i nærheden af Michael Schumacher. Hans rekorder var så langt væk, og nu virker de så tæt på, at det ikke er til at forstå,« siger Hamilton.

Den 35-årige englænder er nu den næstældste i Formel 1-feltet, kun overgået af den 40-årige finne Kimi Räikkönen. En ny generation anført af Charles Leclerc og Max Verstappen - begge 22 år - presser på, men Hamilton glæder sig til 'ungdomsoprøret'.

»Jeg er faktisk stolt over at køre samtidigt med så mange unge talenter. De gør det fantastisk, og det er et privilegium at køre mod dem. Jeg ser frem til endnu flere og endnu tættere kampe med dem.«

Med fem af seks mulige VM-titler har Lewis Hamilton domineret Formel 1 siden 2014. Han lægger ikke skjul på, at Mercedes-teamet har spillet en afgørende rolle.

»Ingen har nogensinde vundet Formel 1-VM uden at have et fantastisk team bag sig. Det samme med for eksempel tennis, hvor man også skal have et godt hold i baggrunden. Det er sådan, det er. Jeg er bare et led i den kæde, Mercedes-teamet udgør. Men personligt er jeg også meget tilfreds med det, jeg har bidraget med. Jeg har været med til at styre teamet i den rigtige retning. Og jeg har leveret det, jeg skulle, i bilen.«

Hamiltons kontrakt med Mercedes udløber efter denne sæson.

Der har været følere fra Ferrari, men efter Leclerc i juleferien indgik en ny kontrakt, der binder ham til det italienske team indtil 2025, er det svært at se Hamilton hos andre end Mercedes i de kommende år.

»Vi har endnu ikke sat os ned og snakket om en ny aftale. Jeg ved, at Toto (Wolff, Mercedes' teamchef, red.) gerne vil i gang, men i øjeblikket koncentrerer jeg mig om at lade op til den nye sæson. Så lige nu er en ny kontrakt ikke noget, jeg tænker på, og jeg synes heller ikke, vi har travlt. Jeg vil tro, vi sætter og sammen inden for de næste par måneder.«

Hamilton er i forvejen den bedst betalte kører i Formel 1, og en ny Mercedes-kontrakt kan ifølge rygter sikre ham en årsløn omkring 500 millioner kroner.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

Men det handler ikke kun om penge.

For Hamilton handler det også om at få en kontrakt, hvor han bibeholder den 'frihed', han har i sin nuværende aftale.

Det vil sige få medie- og pr-forpligtelser, mulighed for at lave sine egne sponsoraftaler - som for eksempel med Tommy Hilfiger - og i det hele taget leve sit liv uden for racerbanerne, som det passer ham.

»Folk snakker nogle gange om denne frihed, som om det er noget negativt. Men sådan er det ikke. Mercedes har tilladt mig at være den, jeg er, i stedet for at tvinge mig til at tale på en bestemt måde. Eller gå i noget bestemt tøj,« siger han og fortsætter:

»Til dem, der stiller spørgsmålstegn ved den frihed, kan jeg kun sige: Se på de resultater, jeg har opnået de seneste to år. Fleksibiliteten har holdt mig motiveret og gjort mig til en bedre racerkører end nogensinde,« siger Hamilton og afslører til sidst, hvordan man forhandler en god kontrakt på plads:

»Hvordan vi forhandler? Sidste gang satte Toto og jeg os ned på min sofa. Han kom med et forslag, jeg kom med et forslag, og sådan gik det frem og tilbage. Det tog 8-10 timer…«

35-årige Lewis Hamilton har i alt kørt 250 Formel 1-løb med imponerende 151 podiepladser som resultat.

Han har kørt 3431 point hjem i karrieren og sikret sig 88 pole positions i den gloværdige karriere.