Kevin Magnussen kommer måske ikke til at sætte sig ind i en Haas-racer i næste sæson.

For teamets holdejer, Gene Haas, overvejer nemlig at droppe sit hold, fordi Formel 1 simpelthen er for dyrt at deltage i på grund af et budgetloft og selve fordelingen af præmiepenge.

Det skriver mediet motorsports.com.

»Jeg vil se, hvordan denne sæson begynder. Hvis vi lægger stærkt ud, er der mulighed for, at vi fortsætter. Men hvis vi har endnu et dårligt år, vil det ikke være særligt gunstigt,« siger Gene Haas til mediet.

Kevin Magnussen kommer muligvis ikke til at sætte sig ind i en Haas-racer i næste sæson.
Kevin Magnussen kommer muligvis ikke til at sætte sig ind i en Haas-racer i næste sæson. Foto: HAMAD I MOHAMMED
Vis mere

Ejeren vil efter denne sæson evaluere, om hans team skal fortsætte i 2021, selv om det er svært for de mindre teams at spille en afgørende rolle.

Det skyldes blandt andet, at holdene fra næste sæson skal beslutte, om de vil binde sig i yderligere fem sæsoner.

»Formel 1’s forretningsmodel gør ikke de mindre teams en tjeneste. Alle ved, at 70 procent af præmiepengene går til de tre tophold, mens resten går de til syv andre hold. Det er ikke en god økonomisk model,« fortæller Gene Haas og tilføjer:

»Vi har kørt i fem år. Det var den store test, at vi ville køre i fem år og se, hvordan det faldt ud og derefter beslutte, om vi skal fortsætte. Jeg siger ikke, at vi ikke kommer tilbage. Det skal evalueres, men at gøre det i fem år mere er et stort skridt at tage.«

27-årige Kevin Magnussen.
27-årige Kevin Magnussen. Foto: ALBERT GEA
Vis mere

Næste år bliver der indført et budgetloft, hvor hvert team maksimalt må bruge cirka 1,2 milliarder kroner. Det kommer dog ikke til at få betydning for Haas, da teamet slet ikke bruger i nærheden af det beløb i Formel 1.

Ifølge Gene Haas har flere af de små hold et budget, der blot er en tredjedel af selve budgetloftet i næste sæson, og det giver et alt for stort et hul i forhold til, hvor mange penge de store teams kan investere i bilerne.

I sidste uge blev der kørt seks test-dage som forberedelse til 2020-sæsonen, og her blev den danske Haas-pilot som den eneste kører i feltet fremhævet negativt ifølge Formel 1's hjemmeside.

Her kan du læse, hvordan B.T.s Formel 1-korrespondent Peter Nygaard vurderer udfaldet af vintertestene.