Som far så søn.

Men hvem er egentlig den bedste racerkører - Jan Magnussen eller Kevin Magnussen?

»Du sætter os i et voldsomt dilemma.«

Sådan lyder det fra B.T. journalist Daniel Remar, når det kommer til at skulle udpege den bedste racerkører af de to Magnussen'er, Jan og Kevin. Og med god grund.

For Kevin Magnussen har arvet meget fra sin far. Det skinner både igennem på racerbanen og ikke mindst i hans personlighed.

»Jeg vil godt spille ud med, at det var Jan, da han var på toppen,« lyder dommen fra B.T.s Formel 1-korrespondent Peter Nygaard. Og han tilføjer:

»Han var et 'once in a lifetime'-naturtalent, men han fik slet ikke nok ud af det. Hvis vi snakker hele pakken, så er Kevin Magnussen den bedste racerkører, men målt på naturtalent tror jeg, Jan Magnussen er en lille smule foran.«

»De er på mange måder af samme støbning. Masser af naturtalent og meget aggressive i deres kørestil. Og så synes jeg bare, at Kevin - i og med at han har fået tiden i Formel 1 - har fået et langt større overblik over sin karriere og sine muligheder,« siger Peter Nygaard.

Peter Nygaard peger på Jan Magnussen som den bedste af de to Magnussen'er, når det kommer til rent naturtalent som racerkører. Her ses Jan Magnussen i forbindelse med et pressemøde ved Le Mans, 2016.
Peter Nygaard peger på Jan Magnussen som den bedste af de to Magnussen'er, når det kommer til rent naturtalent som racerkører. Her ses Jan Magnussen i forbindelse med et pressemøde ved Le Mans, 2016. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Der, hvor jeg bestemte mig for at sige Kevin Magnussen, var det fordi, jeg havde en snak med Jan Magnussen,« siger Daniel Remar og fortsætter:

»Guenther Steiner (teamchef hos Haas, red.) havde spurgt Jan, om han ikke havde lyst til at hoppe ned i bilen - jeg tror, det var på Monza - hvor Jan havde sagt, at der simpelthen var for mange ting at gøre på rattet, og det mente Jan, at han simpelthen ikke havde overblikket til.«

I K-Magazine bliver temaet om fædre og sønner i Formel 1 taget op ved mikrofonerne. For hvad er egentlig fordelene og ulemperne ved at have en far, der selv har siddet i en Formel 1-bil og kørt de samme ræs?

Er det overhovedet muligt at træde ud af sin fars skygge, og hvilke Formel 1-sønner har i så fald formået at gøre det?

Det diskuterer Daniel Remar og Peter Nygaard i den seneste udgave af podcasten.

Daniel Remar peger på Kevin Magnussen som den bedste kører af de to Magnussen'er, selvom det var en svær beslutning at træffe.
Daniel Remar peger på Kevin Magnussen som den bedste kører af de to Magnussen'er, selvom det var en svær beslutning at træffe. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Der er selvfølgelig noget at leve op til, hvis det er en af de rigtig gode fædre, som du skal følge efter. Her tænker jeg for eksempel på Rosberg. Det kan blive svært,« siger Daniel Remar.

Men der er også mange fordele ved at have et efternavn, der allerede har gjort sit indtog på den store Formel 1-scene.

»Man har selvfølgelig navnet, og derfor er det sikkert også nemmere at få nogen til at betale for dine ting. Og så kender den far sikkert rigtig mange mennesker, når du skal starte på gokartbanen og have et team op at køre. Der er lidt mere viden at tage af,« siger Daniel Remar.

K-Magazine er B.T.s podcast, der handler om Kevin Magnussen og Formel 1. Her går vi tæt på den danske racerkører og kigger nærmere på store og små temaer og begivenheder fra den store Formel 1-verden. Find alle episoder af K-Magazine her i iTunes og på appen 24syv - live og podcast.