Kevin Magnussens side af garagen står med røde øre efter løbet i Japan, hvor teamet ødelagde en ellers lovende start fra den danske racerkører.

Det var ikke Kevin Magnussens fejl, at han sluttede på en ligegyldig og skuffende 17. plads på Suzuka-banen i det tyfon-ramte Japan.

Årsagen lå desværre for den danske racerkører i Haas-garagen, som kostede Kevin Magnussen muligheden for et overraskende VM-point.

Et mislykket pitstop, der var alt for langsomt. Et dårligt dækvalg og et løst sæde var nemlig, hvad Haas gav Kevin Magnussen at arbejde videre med.

Indtil det afgørende pitstop havde Kevin Magnussen ellers leveret en ny kongestart og kørt sig fra 19. pladsen og frem til en plads lige uden for top 10.

Men den overraskende udvikling blev efter pitstoppet konverteret til en plads bagerst i feltet uden chance for at avancere yderligere.

Kevin Magnussen havde dog indledningsvis ikke gjort livet nemmere for sig selv, da han kørte af banen i søndagens tidlige kvalifikation og skadede bilen.

Danskerens teamkollega, franske Romain Grosjean, havde heller ikke en god dag i Japan, hvor han gik fra en startposition som nummer ti og sluttede på 15. pladsen.

Valtteri Bottas vandt løbet foran Sebastian Vettel og Lewis Hamilton.

Sejren betyder, at Mercedes allerede nu har sikret sig den samlede triumf i konstruktør-VM.

Genoplev løbet i livebloggen herunder.