Han var manden, der gav alt for, at Lewis Hamilton kunne stå, hvor han står i dag.

Anthony er ikke bare Formel 1-verdensmesterens far. Han sørgede også for, at sønnen kunne finde sin vej ind i en verden, der i dag kræver dybe lommer at være en del af.

Men selv om Anthony Hamilton spenderede penge og havde tre-fire job for at gøre sønnens drømme til virkelighed, led forholdet på et tidspunkt et knæk.

I 2010 fyrede Lewis Hamilton sin far som manager. Det blev dyrt for forholdet, som de siden har arbejdet hårdt på at få tilbage på sporet. Og denne vinter har den seksdobbelte Formel 1-verdensmester taget et stort skridt i retning mod sin far.

Lewis Hamilton blev kørt rundt af sin far i juli 2019.
Lewis Hamilton blev kørt rundt af sin far i juli 2019. Foto: Andrej ISAKOVIC
Vis mere

»I jagten på succes - med alt det pres, det lægger på os alle - var vi så fordybet i succesens drivkraft, at vi glemte, hvad der er vigtigst; vores forhold. Over tid mistede vi det far/søn-bånd, og det har vi begge ønsket at få tilbage i lang tid.«

»De seneste par år er vi vokset tættere på hinanden, og denne vinter bad jeg min far besøge mig, så vi kunne bruge tid sammen - bare os to,« skriver Lewis Hamilton blandt andet i et længere og meget følelsesladet opslag på Instagram.

Lewis Hamilton har tidligere fortalt om, hvordan faderen gjorde hans drømme til virkelighed. Hvordan Hamilton muligvis er en af de sidste knægte fra arbejderklassen, der kan få en karriere i racerverdenen, som er så dyr at være en del af.

Det vil Hamilton lave om på - ligesom hans far gjorde det for ham.

»Vores rejse har ikke været en af de nemme. Vi har stået over for så mange udfordringer hver især, men også som familie. Min far og jeg har ikke haft det nemmeste forhold. Han arbejdede så hårdt for at skabe en mulighed for os som familie, og på grund af ham er jeg, hvor jeg er i dag.

Lewis Hamilton jagter i den kommende sæson Michael Schumachers VM-rekord, der lyder på hele syv titler. Det gør han nu med vinterhjælp fra sin far. Og den hjælp har han været mere end almindeligt glad for.

»Vi har ikke gjort det før, så det gav mig så meget lykke endelig at få kvalitetstid sammen med ham.«

Lewis Hamilton og resten af Formel 1-feltet starter den nye sæson med Australiens Grand Prix 15. marts.

Lewis Hamilton med sin far tilbage i 2008.
Lewis Hamilton med sin far tilbage i 2008. Foto: IAN KINGTON
Vis mere