Hvis man er begyndt at miste håbet om, at Formel 1 kommer til København, kan Kevin Magnussen måske hjælpe lidt.

Den danske Formel 1-kører peger nemlig på, at chancerne for et Formel 1-grandprix ikke er så ringe endda.

»Det ser bedre ud, end folk tror. Ingen forventede, at det ville nå så langt, men chancerne er måske 50 pct. lige nu,« fortæller Kevin Magnussen til Formula 1-Magazine.

Lige siden 2014 har idémanden og den tidligere forskningsminister Helge Sander kæmpet for at få Formel 1 til København, hvor året 2020 har været nævnt som det første mulige år for et grandprix i den danske hovedstad.

Lars Seier Christensen og Helge Sander på Børsen i København, hvor Kevin Magnussen møder fans og holder pressemøde, mandag den 25. juni 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Lars Seier Christensen og Helge Sander på Børsen i København, hvor Kevin Magnussen møder fans og holder pressemøde, mandag den 25. juni 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

 

Økonomien er naturligvis en af de helt store udfordringer, og dem sætter Kevin Magnussen nu også ord på.

»Finansielt er det muligt. Hvis regeringen investerer i sagen, så får de pengene tilbage ved salget af billetter,« siger han.

Ud over det finansielle har der været debat omkring det miljømæssige, og hvorvidt det kan skade Danmarks ry som et miljørigtigt land med et løb i Københavns gader. Men Kevin Magnussen synes ikke, at det er et problem.

Foto: Laszlo Balogh
Vis mere

»Den hybride teknologi, vi bruger, ligner meget den på fremtidens personbiler på vejene,« fortæller den 25-årige Formel 1-kører.

I maj var Helge Sander i Baku i Aserbajdsjan for at lære om deres erfaringer med at afholde et grandprix, og siden har der ikke været noget nyt.

Formel 1-kørerne holder i øjeblikket sommerferie og er tilbage på banen igen 26. august, hvor det belgiske grandprix venter.