Ikke bare én, men to danskere i Formel 1.

Hvordan lyder det egentlig? Slet ikke dårligt, og så er det heller ikke længere bare ønsketænkning, men snarere en ambition, der meget vel kan blive realiseret inden for de kommende år.

For det danske racerkører-talent Christian Lundgaard har tastet destinationen Formel 1 ind på GPS'en og har trykket speederen i bund med kurs mod målet.

Den 17-årige dansker har allerede taget store skridt mod motorsportens kronjuvel som en del af Renaults juniorprogram.

Han har leveret på banen med flotte resultater i 2018, og i kulissen er det store puslespil også ved at gå op. Underskriften på kontrakten med Renault er sat, og ligeledes er det økonomiske fundament faldet på plads med flere danske investorers opbakning.

Så nu er det op til den unge dansker at bevise sit værd dér, hvor det gælder, nemlig i bilen, hvis der skal stå Lundgaard på et muligt Formel 1-sæde i 2020 eller 2021.

»Planen går rigtig godt, og der er blevet lavet en kontrakt med Renault vedrørende de næste to år, som er på plads nu,« fortæller Christian Lundgaard om den store kabale uden for banen, der skal gå op, hvis målet om at komme i Formel 1 skal indfries.

»Så nu er det egentlig lidt mere op til mig på banen, fordi alt det bagved egentlig er på plads, så nu er det op til mig at få det hele til at lykkedes med resultaterne.«

Dansk Motorsport Award hyldede torsdag aften d. 2. februar motorsportens største talenter og flotteste resultater i Messecenter Herning. Her er der Rød Løber med Henrik og Christian Lundgaard . (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
Dansk Motorsport Award hyldede torsdag aften d. 2. februar motorsportens største talenter og flotteste resultater i Messecenter Herning. Her er der Rød Løber med Henrik og Christian Lundgaard . (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Foto: Henning Bagger
Vis mere

At drømmen kan gå i opfyldelse, har dansk motorsport allerede været vidne til før. Og selvom Kevin Magnussens eventyr på Formel 1-scenen har været ramt af både op- og nedture, så er han i dag at betragte som en etableret del af et stærkt Formel 1-felt hos Haas-teamet.

Christian Lundgaard har da også holdt et lille øje på Magnussens vej til et sæde i Formel 1. Også fordi, det kan have en positiv indvirkning på Lundgaards egne muligheder for at sætte sig i Formel 1-bilen.

»Det kan hjælpe mig, når folk siger, det kunne være federe at have to (danskere, red.) i stedet for en, og at der så er nogle flere, der måske vil bakke op om det,« siger den unge Lundgaard, der også kender Kevin Magnussen privat og tilføjer:

»Det ville være sjovere, hvis vi var to.«

Efter alt at dømme er Lundgaards muligheder for at komme i Formel 1 rigtig gode. Det viser Renaults akademis tiltro til danskeren også. Akademichefen Mia Sharizman ser masser af potentiale hos Lundgaard.

»Målet med akademiet har altid været langsigtet - nemlig at have en akademikører i Formel 1-raceren i 2021. Vi tager små skidt i øjeblikket, og vi indfrier vores mål. Kørerne begynder at udfylde særlige og prominente roller hos teamet, og det vil fortsætte med at vokse,« har Sharizman tidligere udtalt.

Anden del af K-Magazines special med besøg af Christian Lundgaard kan du finde i iTunes og på appen 24syv - live og podcast. Her finder du også første del.

Fik du ikke hørt første del af podcasten med besøg af Christian Lundgaard, kan du finde den her, hvor du kan lære det unge racer-talent bedre at kende og få svar på, hvad det har betydet for ham at have en far, der selv har gjort karriere i motorsportsverdenen.

Podcasten er optaget den 19. december, 2018.