Men indrømmer, at hypen omkring ham er forsvundet.

»Jeg holder fast i ambitionen om at blive verdensmester i Formel 1.«

På tærsklen til sin femte Formel 1-sæson har Kevin Magnussen ikke opgivet drømmen om at vinde VM. Men han mangler den hype, der kan sikre ham en plads i et af de deciderede topteam.

»Hype betyder sindssygt meget for Formel 1-kørere,« siger han til B.T. i Melbourne, hvor årets første grandprix køres i weekenden.

»Jeg kan godt se, at den hype, der var omkring mig, da jeg kom ind i Formel 1, er væk. Nu har jeg været i samme midterteam i et par år, og så er man ikke længere på hylden med de nye, spændende kørere. Men jeg tror stadig på mig selv,« siger han og fortsætter:.

»Jeg bliver bedre hvert eneste år, og jeg kan mærke, at jeg har mere overskud på grund af den øgede erfaring.«

Det er nu præcis fem år siden, Kevin Magnussen debuterede i Formel 1 med en sensationel andenplads i Australiens Grand Prix 2014.

»Dengang regnede jeg jo med, at jeg bare skulle komme ind i Formel 1, begynde at vinde og så blive verdensmester. Og blive ved med at vinde VM-titler,« siger han ærligt.

»Og jeg tror stadig på, at der kan ske noget godt i fremtiden, men det bliver bare en anden vej til toppen end den, jeg havde regnet med, da jeg kom ind i Formel 1.«

»Nu skal der opstå en speciel situation, hvis jeg skal komme op i et topteam. Og det kræver, at jeg bliver ved med at levere stabilt, og at jeg hvert år bliver opfattet som en af de kørere, der gør det godt og scorer en masse point. Så jeg klør på, indtil der opstår en chance i et af topholdene.«

Foreløbig skal Kevin Magnussen sikre sig en god sæsonstart her i Melbourne. Den nye Haas VF19 imponerede under vinter-testerne, og han satser på at kvalificere sig i den bedste halvdel af feltet lørdag.

»Det vil være en skuffelse, hvis jeg ikke kommer i Q3 (for de 10 hurtigste, red.),« siger han.