Den 22-årige Formel 1-kører Pierre Gasly var fuldstædig vild, efter han fik beskeden om, at han i 2019 skal køre for topholdet Red Bull.

Muligheden til den unge franskmand opstod, da Daniel Ricciardo overraskede ved at forlade Red Bull efter denne sæson og skifte til Renault.

Det var ikke givet, at Red Bull ville hente Pierre Gasly ind fra Toro Rosso, hvor han i år debuterede i Formel 1. Men med flere solide præstationer i sæsonens første halvdel gik pladsen altså til Pierre Gasly.

Franskmanden fik dog lov til at vente i et par uger på Red Bulls afgørelse. Først ringende Red Bulls toprådgiver Helmut Marko nemlig med beskeden om Daniel Ricciardos beslutning, men lod i samme moment Pierre Gasly 'hænge' i uvished.

Det fortæller Pierre Gasly til Red Bulls hjemmeside.

»Så jeg fortsatte bare min ferie (efter opkaldet, red,.), som foregik i Grækenland på det tidspunkt. Efter den ferie tog jeg tilbage til det sydlige Frankrig i sidste uge med mine venner, og her ringede han (Helmut Marko, red.) tilbage: 'Bare så du ved det, har vi truffet en beslutning, og vi vil gerne have dig til at køre sammen med Max i 2019',« fortæller Pierre Gasly.

Og så gik han ellers amok i glædesrus over udsigten til at køre i en af Formel 1s bedste racerbiler sammen med stortalentet Max Verstappen.

»Da Helmut indledte opkaldet med mig, var jeg kun i mit undertøj ... Da samtalen sluttede, løb jeg rundt i huset og råbte til mine venner, og vi hoppede alle sammen i poolen med det samme,« siger Pierre Gasly og fortsætter:

»Der var mange følelser samtidig med, at jeg bare var så chokeret. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg sagde til mine venner, så jeg hoppede bare i poolen og fejrede det med venner og familie.«

Pierre Gasly har gjort det så godt hos Toro Rosso, at han blev belønnet med en kontrakt hos Red Bull. (Foto: Mark Thompson/Getty Images)
Pierre Gasly har gjort det så godt hos Toro Rosso, at han blev belønnet med en kontrakt hos Red Bull. (Foto: Mark Thompson/Getty Images) Foto: Mark Thompson
Vis mere

Formel 1 begynder i den kommende weekend igen efter tre ugers sommerpause. Eller pause er måske nok så meget sagt.

I hvert fald har der været godt gang i kørerskifterne. Daniel Ricciardo flytter som sagt til Renault i 2019, og det sender samtidig Carlos Sainz til McLaren, hvor Fernando Alonso stopper efter sæsonen.

Og så var der jo lige Pierre Gasly til Red Bull som afløser for Ricciardo.

Læs mere om kørerkabalen her.

Hos danske Kevin Magnussen har der været helt stille. Men alt peger på, at danskeren underskriver en ny aftale med Haas. Den nyhed kan måske dukke op i denne weekend i Belgien eller i weekenden efter på Monza i Italien.

Kevin Magnussen har endnu ikke sin aftale offentligjort, men møder helt sikkert frem til løbet i Belgien. (AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC)
Kevin Magnussen har endnu ikke sin aftale offentligjort, men møder helt sikkert frem til løbet i Belgien. (AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC) Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

Husk, at B.T. Sport dækker løbet på Spa-banen live gennem hele weekenden.