Kevin Magnussen og Haas bør være tæt på at offentliggøre en ny aftale - måske allerede i denne weekend.

Det vurderer den tidligere danske racerkører og Formel 1-ekspert John Nielsen. Haas er efterhånden et af de sidste Formel 1-hold i feltet, som endnu ikke har bekræftet kørerne for 2019.

Tirsdag var det Ferrari, som sagde farvel til Kimi Raikkönen og goddag til 20-årige Charles Leclerc, der kommer til fra Alfa Romeo Sauber.

Sauber får nu Kimi Raikkönen den anden vej, og finnen skal køre for teamet de kommende to år. Det efterladet nu Haas, Williams og Toro Rosso om at have åbne sæder til den kommende sæson.

Kevin Magnussen bør være tæt på en ny aftale med Haas. (REUTERS/Stefano Rellandini)
Kevin Magnussen bør være tæt på en ny aftale med Haas. (REUTERS/Stefano Rellandini) Foto: STEFANO RELLANDINI
Vis mere

John Nielsen vurderer dog, at Haas kan komme til at bekræfte Kevin Magnussens fremtid hos holdet i denne weekend, hvor Singapores Grand Prix afvikles.

»Haas kunne sagtens komme med deres i denne weekend. De bliver presset fra alle sider. Hvis de offentliggør noget, så er Kevin Magnussen helt sikkert den ene kører. Haas er konservative, og jeg tror ikke, at de laver om på deres kørere. De har succes i forhold til det budget, de har lige nu,« siger John Nielsen til B.T.

B.T. har tidligere erfaret, at Kevin Magnussen har forhandlet med Haas om en forlængelse på to år og ikke kun det ene, som optionen i danskerens kontrakt ellers berettiger ham til.

Kevin Magnussen skulle også have forhandlet med amerikanerne om en lønforhøjelse, sådan at danskeren løn kommer tættere på teamkollegaen Romain Grosjeans løn, der menes at ligge langt over danskerens pt.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean ligner også i 2019 Haas-teamet kørere. (EPA/DIEGO AZUBEL)
Kevin Magnussen og Romain Grosjean ligner også i 2019 Haas-teamet kørere. (EPA/DIEGO AZUBEL) Foto: diego
Vis mere

Haas har entydigt afvist at udtale sig om teamets kontraktsituation og kørere, før der lå en endelig afklaring. John Nielsen undrer sig dog lidt over, at Haas endnu ikke har bekræftet kørerne for 2019.

»Jeg tror ikke, at Haas har ventet på Ferrari eller andre. Jeg tror, at de har deres på plads, men jeg ved ikke, hvorfor de ikke bare offentliggør det. Der er slet ingen tvivl om, at Kevin Magnussen fortsætter hos dem,« siger han og fortsætter:

»Så er der Romain Grosjean, men han er ved at få styr på sig selv og sine nerver,« fortæller John Nielsen.

Han fastslår, at forventningen er, at Romain Grosjean fortsætter som Kevin Magnussens teamkammerat.

B.T. har været i kontakt med Haas, men herfra lyder det, at der ikke er planlagt en offentliggørelse af næste års kører-lineup i den kommende weekend.