Fernando Alonso kunne meget vel være i gang med sin sidste sæson i Formel 1.

Den spanske racerkører gider ikke mere. Sådan lyder vurderingen fra Martin Brundle, der er ekspert hos Sky Sports.

»Jeg lavede et langt interview med Fernando Alonso inden løbet, og han efterlod mig med et klart indtryk af, at han sandsynligvis ikke var i Formel 1-feltet næste år,« skriver Martin Brundle i en klumme.

36-årige Fernando Alonso er i gang med sit 18. år i Formel 1, men de seneste fire hos McLaren har næsten udelukkende været negative. Bilen har ikke været konkurrencedygtig.

Og igen i Monacos, hvor Martin Brundle talte med spanieren, endte det med et exit inden løbets afslutning.

Fernando Alonso har i denne sæson hentet 32 VM-point og ligger nummer syv i den samlede VM-stilling. Vis mere

Efterfølgende var McLaren-køreren stærkt kritisk.

»Ekstremt kedeligt. Det var nok det mest kedelige løb nogensinde. Uden en safety car, uden gule flag, man må tænke lidt over showet, for det her er meget skuffende. Måske det mest kedelig løb nogensinde i Formel 1. Vi må nok give et eller andet til fansene for at give lidt af pengene tilbage for billetten,« sagde Fernando Alonso.

Og siden kom han med et utvetydigt tweet, hvor han hyldede det legendarisk Indy 500-løb, der som Formel 1-løbet også blev kørt søndag. Med ordene: 'Klar til at se og nyde dagens løb':

Martin Brundle understreger, at han talte med racerkøreren allerede inden Monaco-løbet.

»Det har nok ikke hjulpet på hans holdning, at han måtte udgå. Men efterfølgende kritiserede han offentlig Monacp og hyldede Indy 500. Men man ved aldrig med ham. Han kunne trække sig tilbage og gøre coemback hurtigt efter. Men jeg synes, at hans ubamhjertige energi og motivation er ved at forsvinde,« skriver Martin Brundle om spanieren, der blev Formel 1-verdensmester i 2005 og 2006.

Der gættes på, at Fernando Alonso vælger at køre med i den amerikanske Indycar-serie i stedet. Faktisk har han i de seneste år søgt andre veje ved siden af Formel 1.

Sidste år kørte han med i netop Indy 500 i stedet for Monacos Grand Prix. I år har han kørt med i 24-timer løbet i Daytona.

Og senere i år skal han være med i det traditiosnrige Le Mans. Allerede om få dage skal han køre den første test.

Næste Formel 1-løb køres 10. juni i Canada.

Se også