Der er en ting, der betyder rigtig meget i sportsverdenen.

Det psykiske. Noget, nogle mestrer, og så er der dem, der er gode til at slå andre lidt ud af kurs. Sidstnævnte gjorde Michael Schumacher i sin aktive karriere.

Det fortæller den tidligere verdensmester Nico Rosberg i sin podcast 'Beyond Victory'. Han kørte sammen med Schumacher for Mercedes tre år, og Schumacher gjorde Nico Rosbergs liv til en udfordring.

»Han var 'Hr. Mind Games'. Han behøver ikke engang tænke over det, det kommer bare til ham. Sådan er han bare. Det var én lang læringskurve. Krigermentaliteten, Michael havde, var fænomenal og kunne ses hver dag – nogle gange på en ekstrem måde – men han forsøgte altid at komme ind i mit hoved. Fra morgen til aften forsøgte han bare at ødelægge min selvtillid,« fortæller Nico Rosberg.

Særligt en episode står klart i hans erindring. En dag, hvor det gjaldt kvalifikationen i Monaco. Nico Rosberg fortæller, at han har en særlig rutine.

Han skal altid lige tisse af, inden han sætter sig i bilen. Der var kun et toilet i garagen, og den dag i Monaco sad Michael Schumacher derinde 10 minutter før start.

Nico Rosberg bankede derfor på døren, men der kom intet svar. Og det blev han ved med. Indtil døren gik op, og han kunne se Michael Schumacher, der bare sad derude og slappede af.

»Jeg kunne høre, der var nogen. Her var så Michael, på toilettet, der lænede sig tilbage og kiggede på sit ur.«

»Han vidste, at gik han bare ud, da der var tre minutter til, kunne han bare hoppe direkte ind i bilen, tage sikkerhedssele på og køre af sted uden at miste tid og ødelægge hele holdets strategi. Han sidder der bare og kigger på sit ur, tager det roligt, tæller ned, og jeg står udenfor i ren panik, fordi jeg ikke kan køre kvalifikation med fuld blære. Det er det værste i verden,« fortæller Nico Rosberg.

Men Michael Schumacher flyttede sig ikke. Og derfor måtte Nico Rosberg i stedet bruge en tom oliespand i et hjørne.

»Jeg gjorde, hvad jeg skulle. Men panikken havde stor indflydelse på min kvalifikation. Mens jeg står med oliespanden, går døren op. Michael går ud, og lige så snart han går rundt om hjørnet, sætter han farten op, for han ved, der kun er to minutter til kvalifikationen starter. Og de her 'mind games' fortsætter bare hele dagen,« fortæller Nico Rosberg.

I podcasten fortæller han, at han selv føler, han ved, hvad Michael Schumachers formål var med de små julelege.

For på trods af de kørte sammen i tre år, var Michael Schumachers formål at vise Rosberg, at han ikke betød noget for ham som sådan. Heller ikke selvom de var holdkammerater hos Mercedes.

Nico Rosberg understreger desuden, at Michael Schumacher aldrig var 'unfair eller ond', men nogle af hans små lege kunne godt være lige på grænsen.

50-årige Michael Schumacher stoppede endegyldigt karrieren efter de tre år hos Mercedes. I 2013 var han ude for en voldsom skiulykke, der sendte ham i koma i flere måneder. Siden er meget lidt sluppet ud om den tidligere racerkørers tilstand. Da han i januar fyldte 50 år, kom familien med en sjælden melding.

'I kan være helt sikre på, han er i de bedste hænder, og vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe ham. Hav venligst forståelse for, at vi følger Michaels ønske, og derfor holder vi et så følsomt emne som hans helbred privat – som det altid har været,' lød det.