Kevin Magnussen starter sit næstsidste Formel 1-løb fra 16. position.

På den korte version af Bahrain International Circuit leverede han en glimrende omgang i sin underlegne Haas-racer, men alligevel manglede han en tiendedel sekund i at komme videre til Q2-kvalifikationen for de 15 hurtigste.

»Det var tæt – og det var faktisk en Red Bull (Alexander Albon, red.), jeg var ved at slå ud,« sagde Magnussen efter kvalifikationen.

»Jeg gjorde mit bedste, og 16.-pladsen er mit bedste kvalifikations-resultat i lang tid. Det kan godt blive et skørt race på denne her korte bane, så der kan ske meget i morgen.«

Magnussens nye teamkammerat, Formel 1-rookien Pietro Fittipaldi, var langsomst af alle og trekvart sekund efter danskeren.

Det er en ganske markant forskel på en så kort bane, men det hører med i billedet, at brasilianeren blev kastet hovedkulds ind i sin Formel 1-debut, efter Romain Grosjean blev skadet i sidste weekend i en alvorlig ulykke, der kunne have kostet ham livet.

Fittipaldi har ikke testet for Haas i et helt år, og Magnussen var faktisk imponeret over brasilianeren.

»Det er ikke nemt at overtage en bil, man ikke har testet,« sagde Magnussen anderkendende.

»Jeg synes, Pietro hurtigt er kommet op i fart, og jeg håber, han nyder at køre Formel 1.«

Det er endnu uklart, om Grosjean bliver klar til næste weekends Abu Dhabi Grand Prix, der i givet fald bliver hans afskedsløb i Formel 1.

»Lægerne kan ikke sige noget definitivt endnu,« fortalte Grosjean fredag.

»Jeg ville gerne slutte min Formel 1-karriere med at køre over målstregen, men hvis jeg ikke kan være med i Abu Dhabi, er det OK. Det vigtigste er, at jeg er i live.«

Mercedes-teamet indtager som sædvanlig første startrække når Sakhir Grand Prix starter søndag klokken 16.10. Valtteri Bottas tog som ventet pole position, men George Russel, der erstattet den corona-ramte Lewis Hamiton, var på andenpladsen blot 26 tusindedele langsommere end finnen.