Fernando Alonso har leveret denne sæsons mest dramatiske crash.

Det kunne nemlig være endt grueligt galt og måske endda så vidt som til at have kostet liv, da Alonso og Charles Leclerc crashede på Spa i Belgien.

Det mener B.T.s Formel 1-korrespondent, Peter Nygaard.

»Årets crash må være Alonsos startuheld forårsaget af Nico Hulkenberg, der så gik ud over Charles Leclerc på Spa. Det var meget dramatisk og spektakulært, og det kunne have fået fatale følger.«

Formel 1-sæsonen 2018 er slut, 21 løb er overstået, og vi har været vidner til masser af drama, dueller, skuffelser, overraskelser og meget andet rundtomkring i verden.

Og det er altså Fernando Alonso, der nu siger farvel til Formel 1, der ifølge Peter Nygaard har leveret 'årets crash'.

Alonso og ikke mindst Charles Leclerc slap heldigvis begge godt fra ulykken. Måske takket været det, Nygaard har kåret som 'Årets nyhed', nemlig den meget omdiskuterede halo.

»Vi synes alle sammen, den var så grim, men jeg tror, den var medvirkende til, at Leclerc slap uskadt fra denne her flyvetur, som Alonso lavede på Spa. 'Årets nyhed', det må være halo'en,« siger Peter Nygaard.

Fernando Alonso og Charles Leclerc leverede et dramatisk crash på Spa i Belgien.
Fernando Alonso og Charles Leclerc leverede et dramatisk crash på Spa i Belgien. Foto: Francois Lenoir
Vis mere

Også Sebastian Vettel har været meget i fokus i løbet af sæsonen, men knap så meget for det positive. Han løber nemlig med prisen for 'Årets skuffelse', hvis det står til B.T.-journalist Daniel Remar.

Den tyske Formel 1-stjerne og tidligere verdensmester leverede nemlig ikke hos Ferrari, da der skulle leveres, mener han.

»Jeg synes, han har været skuffende, og jeg synes heller ikke, han har været skuffet nok, når han har tabt,« siger han om Sebastian Vettels Formel 1-sæson 2018.

»De (Ferrari, red.) havde måske feltets bedste bil, og det har der været talt meget om, men Hamilton er nok bare et par niveauer over Vettel i år.«

Sebastian Vettel og Lewis Hamilton bliver i K-Magazine kåret til 'Årets duel'. Men Vettel løber også med den kedelge titel for 'Årets skuffelse' ifølge Daniel Remar.
Sebastian Vettel og Lewis Hamilton bliver i K-Magazine kåret til 'Årets duel'. Men Vettel løber også med den kedelge titel for 'Årets skuffelse' ifølge Daniel Remar. Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere

I denne udgave af K-Magazine runder vi Formel 1-sæsonen 2018 af. Vi kigger både nærmere på Kevin Magnussens sæson, hvor Daniel Remar og Peter Nygaard uddeler karakterer til danskeren og til Haas-teamet, og så kårer vi alt fra 'Årets overraskelse' til 'Årets citat'. Og meget, meget mere.

Den kommende Ferrari-kører, talentet Charles Leclerc, har været en af denne sæsons helt store overraskelser.

»Leclerc i den Sauber. Han gør det så flot. Han har virkelig været overraskende god,« siger Daniel Remar.

Og Sauber-teamet har i sin helhed været en positiv overraskelse for sæsonen i år.

»De har taget et enormt skridt i år. Og det stopper ikke der, tror jeg,« tilføjer Peter Nygaard.

K-Magazine er B.T.s podcast, der handler om Kevin Magnussen og Formel 1. Her går vi tæt på den danske racerkører og kigger nærmere på store og små temaer og begivenheder fra den store Formel 1-verden.

Find alle episoder af K-Magazine her i iTunes og på appen 24syv - live og podcast.