Ja, Christian Lundgaard er sammen med Guanyu Zhou favorit blandt Renaults akademi-kørere.

Men nej, det er den 'mest usandsynlige' af Formel 1-holdets muligheder.

Sådan lyder den vurdering hos F1.com i forhold til, hvem der får det ledige sæde hos det franske team i den kommende sæson.

Her har danske Formel 2-kører Christian Lundgaard været sat i spil, lige siden det kom frem, at topkøreren Daniel Ricciardo tjekker ud og kører videre for McLaren i stedet.

Skribenten Lawrence Barretto afskriver nærmest fuldstændigt hos F1.com, at Renault skulle kunne finde på at kigge mod egne ungdomsrækker og eksempelvis Christian Lundgaard, når jobbet skal besættes.

'Deres prioritet må være erfaring for at accellere projektet på den korte bane, og at tilkalde en juniorkører med begrænset erfaring i en afkortet Formel 2-sæsonen vil være meget at forlange,' lyder det.

Det tilføjes dog, at det er helt lige mellem danskeren og kinesiske Guanyu Zhou, hvis Renault skulle vælge at gå den vej alligevel.

Til artiklen har F1.com ligeledes lavet en afstemning, hvor læserne skal give udtryk for, hvem de tror kører for Renault næste år, og heller ikke her er der opmuntring set med danske øjne.

Renault teamchef Cyril Abiteboul har nævnt Christian Lundgaard (t.h.) som afløser for Daneil Ricciardo (t.v.) i 2021.
Renault teamchef Cyril Abiteboul har nævnt Christian Lundgaard (t.h.) som afløser for Daneil Ricciardo (t.v.) i 2021. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Her har mere end 15.000 stemt, og Christian Lundgaard får her lavest opbakning blandt valgmulighederne med fem procent af stemmerne. Det er lige lidt lavere end de syv procent, der har stemt på den anden akademi-kører, Guanyu Zhou.

I top ligger Fernando Alonso med 38 procents opbakning.

Og som F1.com i artiklen slår fast om den aldrende spanier, der spøger i kulisserne til et spektakulært comeback.

'Få aftalen på plads, og det vil være den største historie i Formel 1 i årevis.'