Det danske supertalent Christian Lundgaard kan formentlig se frem til én eller flere testdage i en Formel 1-racer i denne sæson.

Den 19-årige danske racerkørers aktie hos Renault ser fortsat ud til at stige i takt med, at Christian Lundgard imponerer med sejre og flot kørsel i Formel 2.

Selv om det ikke er bekræftet, så forventer Christian Lundgaards far, den tidligere EM-vinder i rally Henrik Lundgaard, at sønnen får kørertid i en Formel 1-racer inden længe.

»Jeg ved ikke noget konkret, men jeg håber, at Christian får det (en F1-test, red.). Sidste år fik han to testdage, og der var før sæsonen planer om flere dage i år. Derfor forventer jeg, at der kommer noget senere på sæsonen,« siger Henrik Lundgaard til B.T.

Danske Christian Lundgaard er i spil til en eller flere testdage hos Renault i en af teamets Formel 1-racere. (arkivfoto - pressebillede)
Danske Christian Lundgaard er i spil til en eller flere testdage hos Renault i en af teamets Formel 1-racere. (arkivfoto - pressebillede)
Vis mere

Årsagen til, at Christian Lundgaard ikke allerede har siddet i en Formel 1-racer i 2020, skal findes i, at særlige covid-19-restriktioner og karantænedage har gjort det svært at finde plads og tid til testdage for Renault ved siden af Formel 1-kalenderen.

Men meget tyder på, at Christian Lundgaard altså kommer til at prøve kræfter med en af Renaults tidligere Formel 1-modeller og ikke teamets 2020-racer.

Der er lige nu ikke officielt planer om, at Renault vil sætte Christian Lundgaard i bilen under en af fredagens frie træninger i forbindelse med en grandprix-weekend.

Henrik Lundgaard vil alligevel ikke udelukke den mulighed, selv om det ligner et langskud.

»Jeg kan ikke afvise noget som helst, for jeg ved ikke, hvad Renaults planer er. Går Christian hen og vinder Formel 2 i år, kan jeg ikke udelukke, at Renault kunne finde på at gøre det i Abu Dhabi. Men det kommer også an på, hvordan Daniel Ricciardo og Esteban Ocons kontrakter er,« siger han og tilføjer:

»Men det er ikke noget, der har været talt om.«

I denne måned kom det frem, at Honda forlader Formel 1 efter 2021-sæsonen. Dermed står Red Bull og Alpha Tauri uden motorer, og lige nu ser det ud til, at de må gå tilbage til Renault og indgå en kundeaftale med den franske bilgigant.

Netop det scenarie, at Renault får såkaldte 'kundeteam' i Formel 1, er udelukkende godt nyt for Christian Lundgaard.

Samtidig ser Renault med Daniel Ricciardos tredjeplads i weekendens løb for alvor ud til at være i solid fremgang helt fremme i feltet.

»Det er meget positivt for Christian, at Renault nu er i den situation. De er i en meget positiv udvikling, som bekræfter, at Christian er et rigtig godt sted. Og i 2022 er jeg overbevist om, at de kører med om sejrene,« siger Henrik Lundgaard og fortsætter:

»At Renault kan blive leverandør til et eller flere hold i 2022, kan også blive rigtig vigtigt for Christian. Jeg ser helst, at han får sit første år hos et kundeteam end i hovedteamet, fordi der er et utroligt stort pres og forventninger hos Renault.«

Christian Lundgaard er p.t. nummer fire i Formel 2, hvor førstepladsen indtages af Mick Schumacher foran Callum Ilott og Red Bull-talentet Yuki Tsunoda.