Daniel Ricciardo glæder sig til nye nærkampe med Kevin Magnussen.

Den australske Formel 1-kører, der i år er skiftet fra Red Bull til Renault, ser Kevin Magnussen som en hård konkurrent i 2019. Og som en rå men også fair kører.

Mens Ricciardos nye teamkammerat, Nico Hülkenberg, har et anstrengt forhold til Magnussen, så har australieren ingen problemer med danskeren.

»En gang imellem går han over grænsen, men som regel har jeg ingen problemer med Kevin – eller med de manøvrer, han har lavet over for andre. Han går helt sikkert til kanten, men hvis man skal vælge mellem at køre som Kevin eller bare være en ’blød’ kører, der er nem at overhale, så er Kevins udgave den bedste. Både for konkurrenterne og for tilskuerne. Kevin er cool,« siger Ricciardo til B.T.

Daniel Ricciardo (tv.) og Kevin Magnussen giver hinanden håndslag inden grandprixet i Aserbajdsjan sidste år. 
Daniel Ricciardo (tv.) og Kevin Magnussen giver hinanden håndslag inden grandprixet i Aserbajdsjan sidste år. 
Vis mere

Faktisk nyder Daniel Ricciardo at dyste hjul mod hjul med Kevin Magnussen.

»Det er godt at have en stærk kører som Kevin i feltet. Når man kommer op på siden af ham, ved man bare, det bliver en hård kamp. Når man kommer forbi en af de hårde drenge som ham, føles det godt indeni. Hvis en overhaling er for nem, føles den bare ikke tilfredsstillende på samme måde,« siger Ricciardo.

I 2018 kæmpede Renault og Kevin Magnussens Haas-team gennem hele sæsonen om ’best-of-the-rest’-mesterskabet bag de tre etablerede tophold Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Kampen bølgede frem og tilbage, men sidst på året gik Renault et gear op og sikrede sig den ombejlede fjerdeplads i konstruktør-VM.

Og igen i år er der så lagt op til hård kamp mellem Renault og Haas. Begge teams har ambitioner om fjerdepladsen, og begge hold drømmer også om at udfordre Red Bull, der nu kører med Honda-motorer, i kampen om tredjepladsen.

»Jeg kommer sikkert til at kæmpe med Kevin i år,« siger Ricciardo, der ser frem til at gå i clinch med danskeren.

»Men måske vil min mening om hans kørsel så ændre sig?« siger han med et grin og fortsætter:

»Nej, ærligt talt, så er det godt at have nogle hårde fyre i Formel 1, og jeg glæder mig til nogle nærkampe med Kevin i år. Vi er begge ’rå’ racerkørere, så det skal nok blive sjovt,« fortsætter australieren.

Selv om Daniel Ricciardo betegner både sig selv og Kevin Magnussen som ’rå’ Formel 1-kørere, er de også fair. Når den nye sæson starter, har de begge sølle to strafpoint (’klip-i-licensen’). Bortset fra de nye kørere i feltet er det kun Lewis Hamilton og Charles Leclerc (begge nul), der har færre strafpoint.

Som Kevin Magnussen ofte fremhæver: Dommerne skal bedømme kørerne objektivt, og så længe de ikke udsteder strafpoint, må det betyde, at man ikke gør noget forkert.

Det er i den forbindelse bemærkelsesværdigt, at tre af de kørere, der i 2018 kritiserede Kevin Magnussen hårdest, har dobbelt så mange eller flere strafpoint end danskeren.

Således starter Nico Hülkenberg og Pierre Gasly begge sæsonen med fire strafpoint, mens den nu Formel 1-pensionerede Fernando Alonso har seks. Kevin Magnussens teamkammerat, Romain Grosjean, topper sammen med Max Verstappen og Lance Stroll listen med syv strafpoint.