En meget mærkelig situation.

Det er, hvad Red Bulls motorchef, Helmut Marko, kalder hele forløbet omkring Daniel Ricciardo. For inden australieren skiftede til Renault-teamet tidligere på måneden, var han egentlig (ifølge motorchefen) blevet enig med Red Bull om en ny kontrakt.

Ifølge Marko ville Red Bull imødekomme alle Ricciardos ønsker, men det var altså alligevel ikke nok.

»Jeg forstår det ikke. Det var en meget mærkelig situation uanset hvad. Forhandlingerne var svære, men onsdag inden Grand Prix i Østrig talte vi i to timer, og vi var enige om en aftale,« siger Helmut Marko ifølge Autosport til østrigske Servus TV.

Hos Red Bull troede de, Daniel Ricciardo lavede sjov, da han meddelte, han skiftede hold. Vis mere

Ifølge Marko sagde Daniel Ricciardo, at han ville sætte sin underskrift på en ny kontrakt med Red Bull tirsdag efter det ungarske Grand Prix. Men det skete ikke, og blot to dage efter fik Marko et opkald fra australieren, der meddelte, at han skiftede til Renault.

Hvorfor Daniel Ricciardo tog den beslutning, kan Helmut Marko kun gisne om.

»Jeg kan kun gætte på, at det er, fordi han måske ikke troede på Honda-projektet, eller det er, fordi Renault har tilbudt ham rigtig mange penge,« siger Helmut Marko, der blev chokeret over Ricciardos skifte.

Det bliver Pierre Gasly, der overtager Ricciardos plads. Vis mere

Og Red Bulls teamchef, Christian Horner, har da også tidligere fortalt, hvordan han troede, der bare var tale om en joke, da han fik opkaldet fra australieren.

»Jeg troede helt ærligt, han lavede sjov med mig, da han ringede og sagde, at han tog til Renault. Jeg spurgte, om det var en spøg til sommerferien. Han slog dog fast, at det var hans beslutning, og det må man respektere,« sagde Horner til planetF1 den 11. august.

I samme interview gav teamchefen udtryk for, at en del af årsagen til Ricciardos skifte var, at australieren ikke ville være nummer to efter Max Verstappen. Her kan du læse, hvad Daniel Ricciardo selv har sagt om sit skifte

I stedet for Daniel Ricciardo er det franske Pierre Gasly, der skal køre for Red Bull. Han havde i øvrigt kun undertøj på, da han fik beskeden - læs mere om det her