Lyt til artiklen

Kevin Magnussen og Haas tyvstartede juleferien i Abu Dhabi.

Der var intet, de kunne stille op, men de kan juble over de mange millioner, der nu regner ned over dem.

Max Verstappens dominans vil ingen ende tage.

Her er B.T.s dom over Kevin Magnussens præstation i Abu Dhabi:

Uha, en svær aften i ørkenlandet. Det var vist ikke den rigtige beslutning at starte på de hårde dæk, når langt de fleste andre valgte at starte på mediumdækkene. Magnussen vandt en enkelt position i starten, inden han hurtigt blev overhalet af først den ene og så den anden, selvom han forsvarede sig godt.

Det resulterede i en laaaang dag på kontoret, hvor konkurrenterne kom blæsende forbi efter deres pitstop, mens Magnussen bare kørte og kørte indtil sit eget pitstop over halvvejs i løbet – som sidste mand.

Derfra dannede Magnussen bagtrop, og havde det ikke været for holdkammeraten Mick Schumachers torpedoangreb på Nicholas Latifi, var danskeren sluttet sidst.

I et år med vilde højdepunkter og kedelige lavpunkter passer det jo godt, at sidste uges historieskrivning afløses af denne uges ørkenvandring.

Millionregnen over Haas! Selvom Magnussen og Schumacher absolut intet kunne stille op i Abu Dhabi, kan de juble over, at AlphaTauri gjorde det næsten lige så ringe.

Det er helt vildt vigtigt, at Haas hiver ottendepladsen hjem i konstruktørmesterskabet, for det er et tocifret millionbeløb ekstra i præmiepenge i forhold til AlphaTauri på niendepladsen.

Penge, der kan være guld værd, når næste års bil skal designes og senere opgraderes.

På en aften hvor Haas var chanceløse mod konkurrenterne, er det en sejr af de store, der varmer på flyveturen hjem til North Carolina, England og Roskilde.

Nej, vel? Nå, men bare rolig, du gik heller ikke glip af noget. Der var intet at se … Det var en ørkenvandring af de lange.

Kevin Magnussen kørte sit helt eget løb uden at have fokus på konkurrenterne. Dem kunne Haas-raceren alligevel ikke følge med.

Danskeren havde et enkelt hovsa-øjeblik, da han overstyrede i sving fire og måtte en tur af banen.

Bortset fra den lille svipser var det et begivenhedsløst løb for Magnussen, der ikke kan vente med at forlade Abu Dhabi …

… som han dog skal tilbage til om få uger, når han sammen med farmand Jan Magnussen skal køre et 12-timers-løb på selvsamme bane.

Men det er bare ferie, fastslog Magnussen inden grandprixet i Abu Dhabi. Efter den længste sæson i Formel 1-historien må sådan en være tiltrængt for Magnussen og resten af Haas-garagen. De tyvstartede jo nærmest i dag.

Men ferien må ikke vare for længe, for vinterens hårde arbejde venter. Det er her Formel 1-holdene skaber fundamentet til næste sæson, hvor Haas gerne skal udnytte det øgede budget, holdet får med Moneygrams entré som hovedsponsor.

Hold øje med B.T.s dom over hele Kevin Magnussens sæson, som du i aften kan læse på bt.dk.

1. Max Verstappen (Red Bull)
2. Charles Leclerc (Ferrari)
3. Sergio Pérez (Red Bull)
4. Carlos Sainz Jr. (Ferrari)
5. George Russell (Mercedes)
6. Lando Norris (McLaren)
7. Esteban Ocon (Alpine)
8. Lance Stroll (Aston Martin)
9. Daniel Ricciardo (McLaren)
10. Sebastian Vettel (Aston Martin)

17. Kevin Magnussen (Haas)