Kevin Magnussens præstationer i 2018 har fået Haas til at åbne dialogen om en kontraktforlængelse med den danske Formel 1-stjerne.

Kevin Magnussens Formel 1-karriere kører bedre end nogensinde efter flere top-præstationer for Haas i sæsonens tre indledende løb i 2018. Danskerens kørsel kan nu være med til at give ham en hurtig afklaring på fremtiden hos Haas-teamet efter denne sæson.

Haas har lige nu kontrakt med den danske racerkører året ud, og teamet har også sikret sig førsteretten til at forlænge Kevin Magnussens kontrakt via en klausul i hans nuværende aftale.

Men Kevin Magnussens forrygende begyndelse på sæsonen skal ifølge BTs oplysninger have fået Haas til at have indledt dialogen om en forlængelse af den 25-årige danskers kontrakt allerede nu, selvom klausulen menes først at skulle indfries senest 1. oktober.

Hos Kevin Magnussens arbejdsgiver fortæller teamchef Günther Steiner via holdets kommunikationsafdeling til BT, at han er glad for begge sine kørere. Han vil dog ikke at forholde sig til, om Haas ønsker at forlænge aftalen med Kevin Magnussen.

»Haas F1 Team kommenterer ikke på status om kontrakter. Det gælder, uanset om det handler om kørere eller samarbejdspartnere,« skriver Günther Steiner i en mail og fortsætter:

»Når det er sagt, er vi meget glade for begge vores kørere. Vi fortsætter med at fokusere på denne sæson og på at score så mange point som overhovedet muligt.«

Selvom Haas-bossen ikke vil løfte sløret for parternes fremtid, fortæller en række godt informerede kilder til BT, at Haas og Kevin Magnussen i øjeblikket nærmer sig hinanden, og at en forlængelse af den nuværende kontrakt kan ligge klar allerede før sommer.

Der skal på nuværende tidspunkt ikke være tale om forhandlinger mellem Haas og Kevin Magnussen. Men der skulle være en fælles tilkendegivelse af, at de er enige om at forsøge at få en aftale i stand inden for nærmeste fremtid.

For Kevin Magnussen er Haas’ fremgang i år åbenlys attraktivt fortsat at være en del af, men danskeren vægter også jobsikkerheden i en måske flerårig aftale højt, erfarer BT.

Hos Haas er man selvfølgelig ikke blinde for, at Kevin Magnussens stjerne i Formel 1 lige nu vokser med rekordfart, mens hypen om talenter som Carlos Sainz og Max Verstappen er begyndt at falme.

Det vides ikke, hvad Kevin Magnussen tjener i sin nuværende aftale med Haas. Men det er ikke utænkeligt, at danskeren vil forsøge at forhandle sin løn højere op. Eksempelvis skulle teamkollegaen Romain Grosjean tjene langt flere millioner om året end Kevin Magnussen, der angiveligt hører til i bunden af lønhierarkiet i Formel 1.

BT har været i kontakt med Kevin Magnussen i forbindelse med tilblivelsen af denne artikel. Den danske racerkører har dog ikke ønsket at medvirke.

Foto: FRANCK ROBICHON
Vis mere

Men Kevin Magnussen fortalte senest i weekenden til BT, at han håber, at Haas indløser optionen i hans Formel 1-kontrakt.

»Der er ikke så meget at sige om min kontrakt. De har en option på mig. Og jeg håber, den bliver indløst,« sagde danskeren ved løbet i Kina, hvor han sluttede på 10. pladsen.

Næste Formel 1-grandprix køres i Aserbajdsjan 29. april, hvor racerne skal dyste på den lynhurtige bybane i Baku.