Det er svært at give Kevin Magnussen karakter for weekenden, for han præstation i Sochi var ganske blandet. To skønhedsfejl skæmmede en ellers meget flot præstation.

Jeg havde forventet, at Magnussen i kvalifikationen ville slå Romain Grosjean. Sochi Autodrom har altid ligget skidt til franskmanden, og det var derfor overraskende, at Grosjean sluttede kvalifikationen som nummer ni, mens Magnussen blot var nummer 14.

Det var et klokkeklart nederlag, og det skyldes den første af de to skønhedsfejl. Magnussen blev ramt af en pludselig medvind på sin hurtigste kvalifikationsomgang, der sendte ham af banen. Han tog selv ansvaret for den lille afkørsel, og det taler til hans fordel.

Men summa-summarum af kvalifikationen: Magnussen tabte for første gang i fire løb til Grosjean

Kevin Magnussen i kamp mod Nico Hülkenberg (Renault) under søndagens grandprix.
Kevin Magnussen i kamp mod Nico Hülkenberg (Renault) under søndagens grandprix. Foto: MAXIM SHEMETOV
Vis mere

I løbet leverede Magnussen en super præstation – indtil den anden skønhedsfejl. En kanonstart blev efterfulgt af en eftermiddag i top-10, hvor Haas' VF19-model egentlig ikke hørte hjemme. Mod slutningen var han så presset, at han kortvarigt røg af banen, og denne anden skønhedsfejl kostede ham en tidsstraf på fem sekunder. De fleste sekunder kørte han ind med en håndfuld fantastiske omgange igen, og han blev klassificeret på niendepladsen.

Om straffen var fair eller ej, indvirker ikke på Magnussens karakter, for den har ikke noget med hans præstation at gøre. Jeg vælger at fokusere på det positive, men jeg overser ikke fejlene.

Det bliver et 8-tal.

Karakteren er udtryk for Formel 1-korrespondent Peter Nygaards subjektive holdning til Kevin Magnussens præstation gennem hele weekenden. Nygaard har fulgt Haas-teamet tæt i Sochi, og løbende talt med Magnussen og teamchef Guenther Steiner.