Fernando Alonso slår igen mod kritiske rygter, der beskriver ham som selvvisk.

Men den beskrivelse er den dobbelte spanske Formel 1-verdensmester lodret uenig i.

Det siger Fernando Alonso i et større interview med F1 Racing Magazine.

»Jeg har hørt, at folk siger, at jeg har opført mig selvvisk i min karriere. Hos Ferrari og andre teams har jeg altid delt mine præmiepenge med mine mekanikere,« lyder det fra spanieren, der senest kørte for McLaren, inden han forlod Formel 1 før sæsonen i 2019.

»Når vi har vundet eller fået en plads på podiet, har det altid været min holdning, at det ikke kun var mig, men et holdarbejde. Så hvis jeg vandt 30.000 dollars (200.000 danske kroner, red,), ville jeg altid dele dem med mit team,« slår Fernando Alonso fast og tilføjer:

»Når jeg er bliver en del af et projekt, dedikerer jeg mig 100 procent, og jeg dedikerer mit liv til teamet og mekanikerne, og det sætter de pris på. Det sidste, jeg er, det er selvvisk.«

Fernando Alonsos sidste tid i Formel 1 hos det dengang kriseramte McLaren-team blev en uskøn affære.

Holdets nye Honda-motor var en skandale, og frustrationerne løb til tider af med den temperamentsfulde spanier.

Eksempelvis kogte Fernando Alonso helt over under et løb, hvor han skreg over radioen, at hans McLaren-Honda var lige så langsom, som en GP2-racer (klassen under Formel 1, red.).

Episoden blev tolket som en offentlig hån af Honda, men nu afviser Fernando Alonso, at det var hans mening.

»Jeg havde en privat samtale med min ingeniør, og det var aldrig meningen, at det skulle ud til offentligheden. Men motoren var virkelig dårlig,« siger han.

Honda har siden forladt samarbejdet med McLaren, og japanerne stormer nu frem som motorpartner med Red Bull. Fernando Alonso må i dag høre for hans 'GP2'-hån, når det går Honda godt.

»Nu vinder Honda løb, og jeg modtager mange beskeder, hvor der står, at det må være en sørgelig dag for mig, nu hvor GP2-motoren vinder. Jeg er nu glad, men den motor, jeg havde i bilen, var ikke den samme, som vandt (med Verstappen, red.) i Brasilien,« fortæller Fernando Alonso.