Christian Lundgaard får endnu en Formel 1-test allerede i år.

Den 18-årige dansker kørte sine første Formel 1-kilometer i en af Renaults RS17-modeller på Hungaroring midt i september, og han er tilbage i bilen i begyndelsen af næste måned.

»Testen i Ungarn var hovedsageligt for at se, hvad jeg kunne. Det handlede ikke så meget om at teste bilen. De ville se, hvilket potentiale jeg har i en Formel 1-bil. De så på, hvordan jeg arbejdede med team, hvordan jeg kørte på banen og så videre,« sagde Christian Lundgaard til B.T.

I Ungarn imponerede Lundgaard teamet med både sine omgangstider og sit tekniske feedback.

Det er baggrunden for den nye test, der afvikles på Jerez-banen i Spanien 6. november.

Christian Lundgaard er medlem af Renault´s prestigefyldte Sport Academy, der skal uddanne teamets fremtidige Formel 1-kører.

Hans hårdeste konkurrent i kampen om et kommende Renault-sæde, kineseren Guanyu Zhou, overtager den bil Lundgaard kører i Jerez 7. november.

Mens Zhou i år kører Formel 2, har Lundgaard netop afsluttet sin debutsæson i det internationale Formel 3-mesterskab for ART Grand Prix-teamet.

Han stiller om tre uger op i Formel 3´s World Cup i Macau, der ikke indgår i det internationale mesterskab.

Her får han selskab af landsmanden Frederik Vesti, der stiller op 2019-sæsonens dominerende Formel 3-team, Prema.

Mens Christian Lundgaard styrer mod en plads i Formel 1-feltet i 2021 eller 22 er hans 2020-sæson endnu ikke på plads.

Med fortsat støtte fra Renault vil han enten køre endnu en sæson i det internationale Formel 3-mesterskab eller rykker op i Formel 2.