»Det har været et rigtig stort år!«

Så enkelt kan det egentlig siges om året der gik i 2018 for dansk motorsport med mange store præstationer og resultater af danskerne rundt omkring i racerbilerne. I hvert fald hvis man spørger racerkører Mikkel Mac.

En af årets helt store præstationer var Michael Christensens sejr på Le Mans i GTE PRO klassen, der betragtes som en af de hårdeste klasser. En kæmpe præstation og ikke mindst en sejr, der kan åbne døre for mange andre danskere.

»Michael Christensen vinder på Le Mans og kan måske være grunden til, at der kommer endnu flere danskere tilbage på Le Mans,« siger Mikkel Mac.

Michael Christensens sejr på Le Mans var kronen på et værk, som han byggede op gennem mange år:

»Han er måske en lidt overset kører og var egentlig det største talent i en større gruppe af danskere kørere, blandt andre Marco Sørensen og Kevin Magnussen,« siger B.T. journalist Daniel Remar, der har fulgt med i Michael Christensen karriere, som har budt på flere store resultater gennem årene.

»Et kæmpe talent, der kommer op gennem rækkerne og nu er blevet fabrikskører hos Porsche, der er et af de sværeste steder at være fabrikskører.«

Le Mans er noget af det ypperste, man kan vinde som racerkører, og at Michael Christensen har været med til at vinde det må derfor også betragtes som noget af det største i dansk motorsport 2018.

Michael Christensen på Le Mans 2018.
Michael Christensen på Le Mans 2018. Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER
Vis mere

Og det krævende 24-timers løb er noget af det, som rigtig mange racerkørere drømmer om at køre.

»Det er det mest prestigefyldte løb,« siger Mikkel Mac, der selv har prøvet at køre det berømte 24-timers løb og tilføjer:

»Og så at Michael Christensen gør det sammen med Porsche og faktisk er en kører, som man ikke har hørt særligt meget om, men som faktisk er en af de bedste kørere, som Danmark har.«

Mikkel Mac kørte selv Le Mans tilbage i 2016, og i år vandt den 26-årige racerkører den prestigefyldte International GT Open-serie for Ferrari.

Mikkel Mac tilbage i 2016 i selskab med sit team på Le Mans.
Mikkel Mac tilbage i 2016 i selskab med sit team på Le Mans. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

I denne udgave af K-Magazine kigger vi lidt nærmere på både Mikkel Macs 2018, der bød på en af karrierens helt store triumfer, og Michael Christensens store sejr på Le Mans.

Og så runder vi en række af de andre danskere, der har gjort sig bemærket i racerbilerne i løbet af året, der både har budt på flotte resultater i Formel-bilerne, i GT og ikke mindst på gokartbanen, hvor en ung pige på bare 14 år virkelig har vist sit værd.

K-Magazine er B.T.s podcast, der handler om Kevin Magnussen og Formel 1.

Her går vi tæt på den danske racerkører og kigger nærmere på store og små temaer og begivenheder fra den store Formel 1- og motorsportsverden. Find alle episoder af K-Magazine her i iTunes og på appen 24syv - live og podcast.