Zindy Laursen blev tiljublet som danse-stjerne og popidol. Men bag facaden herskede volden, tvivlen og selvhadet.

Du kender hende måske som ’Vild med dans’-stjerne, pop-legende fra gruppen Cut’n’Move og solisten bag megahittet ’Round’n’Round’. Men for bare ét år siden – lige før jul 2012 – havde Zindy Laursen så godt som selv glemt, hvem hun egentlig var.

Efter seks lange år i et både fysisk og psykisk voldeligt kæresteforhold var selvtilliden nemlig i bund. Zindy Laursen havde taget på. Identiteten var undermineret. Forholdet til familien hjemme i Svendborg var anstrengt. Og det var først, da hendes egen mor brød tavsheden, at forbandelsen blev hævet.

- Det er et af de mange kendetegn for den slags forhold, jeg var i. Tavsheden tager over. Nogle gange kan ikke engang de, der er allertættest på dig, se, at der er noget helt galt, siger Zindy Laursen.

Men ingen kender dig som din egen mor. ’Du har det mærkeligt. Du er ikke dig selv. Og dét har du ikke været længe’.Sådan sagde moderen til sin berømte datter, der siden 90erne har været et hot navn i både dansk og international showbiz.

Og med ét blev alting forandret.

Troede det var en hjernesvulst

Under en hospitalsindlæggelse til observation for en hjernesvulst, så Zindy Laursen sin kæreste for sidste gang. Og med ham forsvandt både depression og en kronisk migræne, der havde givet lægerne mistanke om en hjernesvulst og flere andre somatiske lidelser.

- Ja, kroppen er en sladrehank. Hvis der er noget galt, springer symptomerne op overalt. Og selvom jeg ikke selv ville indse det, fortalte min krop sandheden.

Læs også: Anmeldelse: Zindys smukke comeback

Og i dag er den 42-årige skønhed ikke alene sund og rask og fyldt med inspiration. Som en del af sin egen kur har Zindy Laursen også valgt at vende nedturen til noget positivt. Således handler hendes nye single ’Fight or Flight’, der udkom i fredags, om krisen, tvivlen og den lange vej tilbage til lykken.

Vil hjælpe andre

Og efter en lang karriere fyldt med succes efter succes siger Zindy Laursen med hånden på hjertet:

- For en gang skyld handler det her ikke om penge og berømmelse. Og hvis mine advarsler og mine erfaringer kan redde bare én eneste pige eller dreng ud af et voldeligt forhold, så har det været al sliddet værd. Jeg håber selvfølgelig også, at folk kan lide min sang og de fire andre, der snart udkommer på en EP (et minialbum, red.). Men hvis det ikke sker, så finder jeg bare på noget andet, siger Zindy Laursen, der lige nu er hjemme hos familien i Svendborg.

Dagligdagen deles ligeligt imellem København og New York, hvor de nye sange også er indspillet. Og dén balance passer hende fint.

Læs også: Zindy Laursen: Jeg var utro på grund af dårlig sex

- På den måde kan jeg stadig være den vilde Zindy i New York og den hyggelige og mere afdæmpede Zindy hjemme i Danmark, siger sangerinden, der stadig arbejder sig gennem krisen.

- Jeg har været i flere former for terapi. Og i dag sørger jeg for at snakke med så mange som muligt. Da jeg var i det destruktive forhold, mistede jeg nemlig troen på mig selv. Jeg blev overbevist om, at ingen ville være interesserede i mine følelser. Men det er selvfølgelig løgn. Og i dag er jeg bare så lykkelig for min familie og mine venner, siger sangerinden.

Men Zindy Laursen har ikke helt mistet troen på kærligheden.

- Vi have planlagt at få børn. Og i år skulle vi have været gift. Men alt det gav jeg slip på. Og det er jeg glad for. Tænk, hvis både jeg og ungerne havde fået en lige højre. Jeg er nok lidt mindre optimistisk. Men jeg tror stadig, at der er én for mig derude. Én, der bare holder af mig, også når jeg har lagt makeuppen og scenetøjet og bare står der i min gamle joggingdragt.