Knap et år efter sine kontroversielle udtalelser, sætter Whoopi Goldberg nu ord på den shitstorm, der væltede ind over hende, da hun udtalte sig om Holocaust i sit talkshow 'The View' i januar.

Den lange tænkepause har dog ikke fået hende til at ændre holdning.

Tværtimod forsvarer hun sin tidligere udtalelse om, at udryddelsen af seks millioner jøder under Anden Verdenskrig ikke handlede om race.

»Min bedste ven sagde: 'Ikke for noget, men der er Intet felt i folkeregisteret, hvor man kan sætte kryds i 'jøde' som race. Så det får mig til at tro, at vi nok ikke er en race',« genfortæller Whoopi Goldberg i et nyt interview med The Sunday Times.

»De dræbte folk, som de mente havde en mental defekt.«

Derfor fastholder den 67-årige skuespiller og komiker, at Holocaust ikke handlede om, at nazisterne gik efter en bestemt race. I stedet mente Goldberg, at Holocaust handlede om menneskets umenneskelighed over for andre mennesker, og at det involverede 'to hvide grupper af mennesker'.

De fik kritikere til at påpege, at netop race havde stor betydning for nedslagtningen af jøderne, da nazisterne netop mente, at deres race var andre racer overlegen.

Whoopi Goldberg gik siden ud og undskyldte sin udtalelse, men blev suspenderet fra sit ABC-talkshow på 'The View' i to uger.

I det nye interview fastholder Whoopi Goldberg dog, at Holocaust aldrig har handlet om race, da jødedommen ikke er en race, men en religion. Uagtet, at nazisterne skulle have betragtet det anderledes.

»Så er det den undertrykkende part, der fortæller dig, hvad du er. Hvorfor skulle du tro på dem? De er nazister. Hvorfor tro på, hvad de siger?« spørger hun i interviewet.

»Det ændrer ikke, at du ikke kan udpege en jøde på gaden. Du kan finde mig – men du kan ikke finde dem.«

Igen har Whoopi Goldberg fået både jødiske samfund og andre kritikere på nakken. Skuespilleren bliver blandt andet opfordret til 'at opsøge et Holocaust-museum og lære om Nürnberg-lovene', der som bekendt fratog jøder flere basale borgerrettigheder.

Whoopi Goldberg har ikke udtalt sig efter den nye shitstorm.