Lyt til artiklen

Efter to pinlige koncerter og et besøg i Tivoli er Whitney Houston på vej ud af landet. Den falmede stjerne viste, at hun ikke længere har den X-faktor, der sikrede hende berømmelse, guldplader og tårnhøje hitliste-placeringer i 80'erne og 90'erne.

Nu skulle den være god nok. Den skandale-ombruste sangerinde Whitney Houston har forladt Danmark, og vil i aften udsætte Norge for pinlige udgaver af de sange, som gjorde hende til et af 80'erne og 90'ernes største navne.

Dengang var hun kendt for sin store stemme og for sin romance med Kevin Costner i blockbusteren 'The Bodyguard'. I dag er stemmen væk, og Whitney har flere gange på den i gangværende turne vist, at hun ikke længere er den mega-stjerne hun engang var.

Foran luksus hotellet D'angleterre på Kongens Nytorv smilede og vinkede Whitney til sine fans, før hun med nedrullede vinduer satte mod lufthavnen og aftenens koncert i Stavanger.

Uforløst comeback

Den turne, som har bragt Whitney Houston forbi København, skulle have været det store comeback, der viste verden, at Whitney Houston stadig var den megastjerne, hun engang var. Det skete bare ikke. Koncerterne i København er blevet beskrevet som vanvittigt ringe, og store dele af publikum udvandrede fra koncerterne i Forum. Houstons stemme var så slidt, at hun ikke engang kunne synge sine største hits længere.

Misbrug afsporede karrieren


I 80'erne og 90'erne var Whitney Houston en af de absolut største stjerner. Hits som 'I wanna dance with sombody' og ikke mindst hendes udgave af Dolly Parton sangen ' I Will Always Love you' fra 'The Bodyguard'-soundtracket gjorde hende til et kæmpenavn.

Stjernen havde et sundt image, som en god pige, der ikke gjorde noget forkert.

Whitney Houston deroute startede i slutningen af 90'erne, da hun og hendes daværende mand Bobby Brown blev snuppet i en lufthavn med marijuana.

Whitney Houston var faretruende tynd, og rygterne gik på, at sangerinden var ude i et crack-misbrug. Selv indrømmede stjernen, at hun tog nogle stoffer, men nægtede at hun var afhængig af crack.

Derfra gik det bare ned af bakke, indtil Whitney Houston i 2007 hankede op i sig selv, blev skilt fra Bobby Brown og gik i behandling for sit misbrug.

Næste stop Norge


I aften er det så de norske fans, som skal underholdes af den tidligere mega-stjerne. Lad os for deres skyld håbe, at Whitneys stemme har mere at byde i Stanvanger, end den havde i forum. Whitney Houston virkede i hvert fald som om, hun havde overskud, da hun steg ind i bilen i København tidligere i dag.

Så måske aftenens koncert gør mere for at overbeviser nordmændende om, at hun stadig har det, der skal til.

De danskere der så Whitney Houston i Forum, tror ikke på det