Det sidste, Danmark så til Whitney Houston, var en dybt afdanket misbruger, høj på kokain, der blev buhet ud ad af publikum ved skandalekoncerten i Forum. Men da Whitney Houston gav koncert i Valby Hallen i 1988 fik hun en helt anderledes modtagelse.

En solbeskinnet maj-dag i 1988 ankom 24-årige Whitney Houston til København, hvor hun blev modtaget som en ægte pop-prinsesse.

Datidens store popidol fik ikke bare den obligatoriske tur i Tivoli og på Amalienborg - hun fik også lov til at møde selveste kronprins Frederik. Da rygtet om, at kronprinsen ville være blandt publikum til hendes koncert, inviterede hun ham backstage for at møde ham personligt.Sammen med fire venner og to livvagter fik den 20-årige kronprins audiens i Whitneys private garderobe i Valby Hallen. B.T.s fotograf og journalist var med og kunne fortælle læserne, at Whitney nejede dybt for prinsen, og at hendes øjne 'strålede af beundring for det fornemme besøg'. 

- Jeg er beæret over at møde Dem, sagde pop-prinsessen, hvortil Frederik svarede:

- I lige måde.

Efter en kort snak blev dørene lukket for pressen, så de to eminencer kunne tale privat.
 
Selve koncerten blev rost til skyerne af de danske anmeldere.

- Flot og fornemt, perfekt og præcist, elegant og eksklusivt, skrev B.T.s anmelder om koncerten der blev spillet i kølvandet på udgivelsen af hendes andet album, Whitney (1987).Der var også ros til Whitney Houston, da hun fem år senere gav koncert i Parken sammen med sin mand Bobby Brown. Dårlig lyd i Parken trak dog ned i B.T s anmeldelse sammen med det faktum, at sangerinden brugte 25 minutter af den kun halvanden time lange koncert på at prædike om Jesus i stedet for at synge.

To dage senere afholdte Whitney en ekstra koncert i Kolding, og her var der kun roser.Glansen var til gengæld helt forsvundet, da Whitney Houston sidste år gav koncert i Forum. Popprinsessen var forvandlet til en spruttende og hvæsende popheks, der blev buhet ud af et udvandrende publikum, og korsfæstet af anmelderne.

Senere afslørede hendes promotor, Marlon David, over for National Enquirer, at Whitney Houston havde købt for 45.000 kroner kokain i Schweiz inden koncerterne i Danmark. Stofferne blev afleveret til hende i al hast på et hotelværelse på d'Angleterre i København.

- Whitney er en levende død kvinde. Med de mænger stoffer, hun køber, kommer hun ikke til at klare sig længe. Hun kommer til at dø om et par måneder, sagde Marlon David til National Enquirer. 

Whitney Houstons narkomisbrug kostede hende på det tidspunkt anslåeligt omkring 2,5 mio. kr. årligt.