I den nye dokumentarfilm 'Whitney' om den amerikanske sangstjerne, Whitney Houston afsløres det chokerende, at Houston som barn blev sex-misbrugt af sin 21 år ældre kusine, Dee Dee. Men i bladet people Magazine, der udkommer fredag, sår Houstons egen mor Cissy tvivl omkring de opsigtsvækkende anklager.

»Jeg ved, at Dee Dee (døde 2008, red.) havde sine egne udfordringer og prøvelser. Men jeg finder påstandene om sex-misbrug af min datter, Whitney, helt utroværdige,« siger moderen i en  pressemeddelelse, der også er underskrevet af Whitney Houstons tante, Dionne Warwick.

Filmen, der vakte opsigt på årets filmfestival i Cannes, får dansk premiere 6. september.

'Whitney' er produceret af Whitney Houstons to svigerinder Pat og Rayah Houston. Og i filmen fortæller Whitneys tidligere assistent, Mary Jones, at broderen Gary Houston angiveligt også blev sex-misbrugt af kusinen, Dee Dee Houston.

»Hvad har jeg mon gjort for at få hende til at tro, at jeg var interesseret i den slags,«

Sådan citerer Mary Jones sin nu afdøde arbejdsgiver (Whitney), som hun angiveligt havde et meget nært forhold til.

Efter en barndom som mønsterelev og korsanger i hjemstaten New Jersey, fik Whitney Huston i 1985 sit helt store gennembrud med sange som 'How Will I Know'. I 1992 fik hun legende-status takket være sin fortolkning af Dolly Partons kærlighedssang 'I Will Always Love  You'. Men efter flere års nedtur og kokain-misbrug døde sangerinden 11. februar 2012. Og siden har rygterne om hemmeligholdt homoseksualitet, hustruvold (begået af ægtemanden Bobby Brown) og nu også sexmisbrug forfulgt Houston.

Efter Whitney Houstons død i 2012 arvede den nu afdøde datter Bobbi alle moderens tyve millioner dollar. Og ifølge familiekilder, der har talt med avisen The New York Times var forholdet imellem Whitney og hendes to brødre Gary og Michael aldrig specielt varmt.

I dag er det Gary og Michaels to hustruer, der har produceret filmen om deres berømte og afdøde svigerinde, som de måske eller måske ikke kendte særligt godt.