Nikolaj Lie Kaas, der i øjeblikket kan ses hver søndag i DR’s dramaserie ’Bedrag’, fortæller i et interview til Euroman om hans relation til den kendte filminstruktør Lars Von Trier.

Til trods for hårde ord, som folk umiddelbart ville blive meget stødt over, så fortæller Nikolaj Lie Kaas i positive vendinger om Lars Von Trier – selv efter at han jokede med den 42-årige skuespillers forældres selvmord.

Det skriver Euroman, der i deres seneste udgave har et langt interview med den populære danske skuespiller.

DRs præsenterede på et pressemøde tirsdag d. 8 december 2015 deres nye store dramaserie 'Bedrag' instrueret af Per Fly. Her har er det skuespiller Nikolaj Lie Kaas.

Den 42-årige Nikolaj Lie Kaas siger, at han og Lars Von Trier havde en særlig indbyrdes forståelse, fordi filminstruktøren var det første voksne menneske, som han klikkede med humormæssigt.

De to arbejde sammen på filmen ’Idioterne’ tilbage i 1990’erne. Nikolaj Lie Kaas fortæller, at de kom godt ud af det med hinanden, og at deres humor passede godt sammen. Begge dele skulle vise sig at komme på en prøve.

Se også videoen: Her bliver Nikolaj Lie Kaas sminket og interviewet af sine døtre

For på et tidspunkt fortæller Nikolaj Lie Kaas, at han kom til at irritere Lars Von Trier, hvorefter filminstruktøren kiggede alvorligt på ham og sagde:

»Det er ikke børnenes skyld, hvis en forælder tager sit eget liv. Men hvis to forældre gør det…«

Lars Von Triers udfald referer til det faktum, at begge Nikolaj Lie Kaas' forældre tog deres eget liv, da han var ganske ung.

Nikolaj Lie Kaas siger, at alle skuespillerne på filmholdet ved disse ord flygtede fra stedet. Hans reaktion var dog noget anderledes. Han brød ud i latter.

»Jeg var fuldstændig færdig af grin. Det er så vildt sagt. Hans humor er meget meget langt over mange menneskers grænse,« siger den populære skuespiller i sit interview med Euroman.

Preben Kaas Anne Marie Lie Nikolaj Lie Kaas

Hans far, Preben Kaas, tog sit eget liv i 1981. I en alder af 50 år endte han sine dage på bunden af Kalkbrænderihavnen i København. Nikolaj Lie Kaas var syv år gammel på det tidspunkt. Otte år senere tager hans mor, Anne Mari Lie, ligeledes sit eget liv. Hun led af frygtelige smerter efter en diskusprolaps.

I en bog fra 2012 under navnet 'Det bli’r vinter førend man aner’, der er en biografi om Preben Kaas, fortæller blandt andet Nikolaj Lie Kaas om sin far. Heri fortæller han, at han ikke kendte sin far særlig godt, og at hans forældres forhold var ikke tilstedeværende efter deres skilsmisse. I bogen kommer Nikolaj Lie Kaas også ind på, hvad det har betydet for ham, at begge hans forældre har begået selvmord.

»Folk har altid sagt til mig, åh hvor må det være svært at have forældre, der begge to har begået selvmord. Det er frygteligt, ja. Et traume. Det vil præge mig altid. Der er en masse grufuld at sige om det, der en masse svar, man aldrig får. Men der er masser af børn, der stiller spørgsmål til deres forældre, der stadig lever. Uden at få nogen svar, siger Nikolaj Lie Kaas i bogen fra 2012.

Begge Nikolaj Lie Kaas forældre var skuespillere. Hans far er nok mest kendt for sin rolle som Dynamit Harry i Olsenbanden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.