Bokser og Vild med dans-darling Sarah Mahfouds far har fået en dom på halvandet års fængsel i en opsigtsvækkende sag for systematisk fusk.

Mohammad Mahfoud, der er kørelærer, stod onsdag i sidste uge skoleret i Retten på Frederiksberg tiltalt for at have snydt med sine elevers teoriprøver i 19 tilfælde. Her blev han kendt skyldig.

»Den juridiske dommer frifandt mig, men de to domsmænd mente, jeg er skyldig. men jeg har anket dommen til Landsretten,« siger Mohammad Mahfoud til Se og Hør.

I Retten kom det frem, at kørelæreren havde siddet hjemme på køreskolen og sms'et til sine elever, der var til teoriprøve hos politiet i Valby i København. Her havde eleverne smuglet mobiltelefonerne med ind i prøvelokalet ved at vikle dem ind i toiletpapir. Karakteristisk toiletpapir påtrykte elefanter, som matchede det, der senere blev fundet under en ransagning på køreskolen i Københavns Nordvestkvarter.

Snyderiet var foregået på teorihold med arabiske elever, som havde en tolk tilknyttet under prøverne. Tolken læste nu svarmulighederne rigtig langsomt op for eleverne, som fik en sms fra kørelæreren, så de kunne mærke det vibrere i lommen, når det rigtige svar blev læst op.

I andre situationer oversatte tolken på en måde, så et bestemt ord i tolkningen afslørede, om eleverne skulle svare 'ja' eller 'nej'.

Kørelærerens datter, Vild med dans-vinder Sarah Mahfoud, ønskede ikke at kommentere sagen over for Se og Hør.

»Men den påvirker overhovedet ikke min boksning,« siger hun til ugebladet.

Politiet fik færten af det organiserede fusk, da de lagde mærke til, at flere teorihold med arabiske elever havde væsentligt flere rigtige svar end eleverne på andre hold.

Derefter blev der iværksat telefonaflytning af først en kørelærer og en tolk. Senere blev andre aflytninger sat i værk - også rumaflytninger.

Ved en teoriprøve i juni slog politiet til, og man fandt de papirindpakkede telefoner i lommen på syv ud af ni elever. Midt under prøven blev Mohammad Mahfoud anholdt på køreskolen. Efter prøven var det eleverne og tolkens tur.

Foruden Mohammad Mahfouds dom på halvandet års fængsel fik hans medhjælper et halvt år for at have medvirket i fem tilfælde. Derudover er tre tolke blevet dømt i sagen - en 48-årig kvinde, der fk et år for fusk ved 15 prøver samt to andre tolke, der modtog betingede domme for kun at have medvirket ved få prøver.

 

Andre læser også