Vild med dans fredag d. 6. november 2015. John Faxe Jensen og Karina Frimodt.
Vild med dans fredag d. 6. november 2015. John Faxe Jensen og Karina Frimodt. Foto: Thomas Lekfeldt

Danserinden Karina Frimodt valgte at få fjernet sit bryst.

Vi kender 37-årige Karina Frimodt, som den smilende og energiske danser i TV 2-programmet "Vild med dans".

Men i de seneste måneder har hun gennemlevet et sandt mareridt, efter hun opdagede knuder i sit bryst. Lægerne tog væv ud og kunne konstatere, at der var tale om et forstadie til kræft. Derfor har hun nu fået fjernet og rekonstrueret sit ene bryst.

»Jeg er nok ret forfængelig, og jeg gik virkelig og følte, at det var et anslag på min kvindelighed. Jeg kunne ikke forlige mig med den tanke, at min krop skulle mangle det naturlige bryst. Men heldigvis havde jeg god støtte i min kæreste, Kasper, som slog fast, at det var fuldstændigt ligegyldigt, om mit bryst var kunstigt eller ægte. 'Det vigtigste er', sagde han, 'at du er sund og rask'. Og han havde jo ret i. Men jeg var så bange - ikke mindst for selve operationen«, siger Karina Frimodt til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Geggo en måned efter fødslen: - Jeg har lagt mit ego på hylden

Det viste sig da også, at operationen ikke skulle forløbe gnidningsfrit. Der gik infektion i brystet, hvilket medførte mange besøg på Riget, og det slog hende helt ud af kurs.

Men nu kan den kønne danserinde endelig se lyst på tilværelsen igen. Infektionen er slået ned og sårene ved at være helet. Når hun tænker tilbage er hun glad for, at hun tog sig mod til og fik fjernet brystet.

»Det var godt, at mit bryst blev fjernet, for da vævet blev undersøgt var der endnu flere knuder med forstadier til kræft i. Med den store operation har jeg minimeret risikoen for kræft i mit bryst så meget som overhovedet muligt, og det er jeg så glad for. Det går rigtig fint fremad nu, og derfor behøver jeg kun at møde frem til Rigshospitalet en gang om ugen. Så nu kan jeg foretage mig andre ting, der ikke handler om sygdom«, griner hun.

LÆS OGSÅ: Vild med Dans-stjernen har mistet sin far: Jeg troede, han var helbredt

Næste stop for Karina Frimodt er at blive helt klar til "Dirty Dancing" i Operaen 8. juli.

Artiklen er oprindelig bragt på herognu.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.