Lyt til artiklen

Det kom som en overraskelse, da den debuterende dommer i 'Vild med dans' Sonny Fredie Pedersen, i oktober viste sin slovenske kæreste Nika Kljun frem for første gang.

I hvert fald for medierne.

Men hemmeligt har deres forhold aldrig været. De to har nemlig dannet par i mere end 12 år.

»Jeg tror mere, at det har været medierne som har kaldt forholdet for hemmeligt. Hvis man virkelig ville vide det, kunne man gå på vores sociale medier og finde billeder,« siger han kækt, da B.T. møder parret i starten af januar på en café til en snak om deres forlovelse.

»Jeg tror ikke, der er en særlig grund til, at vi har holdt det 'hemmeligt' – for danseverdenen har vidst det i årevis – ud over, at vi værner om vores privatliv.«

Sonny Fredie Pedersen og Nika Kljun mødte hinanden i Blackpool tilbage i sommeren 2008, hvor de begge havde deres eget dansehold med til en hiphop-konkurrence.

En konkurrence som Sonny Fredie Pedersen egentlig ikke skulle have været med til og faktisk havde han altid regnet med at finde kærligheden i en pige langt fra danseverdenen. Men skæbnen ville det anderledes.

Lynet slog ned under konkurrencen i Blackpool og kærligheden begyndte at blomstre mellem de to. Året efter konkurrencen flyttede Sonny Fredie Pedersen til Los Angeles i Californien, hvorefter Nika Kljun fulgte med i 2010, og siden har de været uadskillelige.

Sonny Fredie Pedersen og Nika Kjun har dannet par siden 2008, og begge mener, at det har sendt dem ud på en unik rejse.
Sonny Fredie Pedersen og Nika Kjun har dannet par siden 2008, og begge mener, at det har sendt dem ud på en unik rejse. Foto: Foto: Nicklas Larsen
Vis mere

»Når du er sammen med en, som du elsker, så flyver tiden bare af sted,« siger Sonny med et smil.

Det nyforlovede par kunne da heller ikke være mere ens, siger de med et grin.

Faktisk er både Nika Kljun og Sonny Fredie Pedersen vokset op med stort set identiske baggrundshistorier. Begge kommer ud fra dansefamilier med egne danseskoler og er kendte ansigter i hver sit land.

Og selvom tiden er fløjet afsted for de to gennem det seneste årti, så mener de begge, at livet i Los Angeles med auditions og job for store stjerner som Beyoncé, Jennifer Lopez og JBalvin kan være hårdt.

De understreger dog, at der ingen konkurrence er mellem dem.

»Vi har været på samme side fra start og forstår, at vi begge har drømme, som vi går efter. Og det medvirker til, at vi presser hinanden til at blive bedre,« siger han.

Da Sonny Fredie Pedersen i efteråret optrådte som dommer i 'Vild med dans', lagde han ikke skjul på, at børn skulle være en del af hans fremtid sammen med sin den gang 'hemmelige' kæreste.

»Nu er det ved at gå op for mig, at der ikke er noget rigtigt tidspunkt, så der går forhåbentligt ikke så lang tid.«

Parret balancerer hinandens forskelligheder. Hvor Sonny Fredie Pedersen er rolig, er Nika Kjun energisk. Det viser sig særligt om morgenen. Her lytter Nika Kjun typisk til salsa, mens Sonny Fredie Pedersen spiller jazz eller blues.
Parret balancerer hinandens forskelligheder. Hvor Sonny Fredie Pedersen er rolig, er Nika Kjun energisk. Det viser sig særligt om morgenen. Her lytter Nika Kjun typisk til salsa, mens Sonny Fredie Pedersen spiller jazz eller blues.
Vis mere

Og samme svar får B.T. tidligere i januar. Hvor parrets fremtidige børn skal vokse op, kommer an på deres arbejde til den tid.

»Vi ville elske at give vores børn den samme form for opvækst, vi havde. Vi rejste meget. For jo mere du rejser, jo mere vokser du som person,« siger Sonny Fredie Pedersen.

»Vi håber at være så heldige at give dem præcis det.«

Men først venter bryllupsplanlægningen for de nyforlovede – det er dog ikke noget som haster, lyder det.

»Det er nogle snakke, som vi skal have, men lige nu er vi bare spændte på den fremtid, vi går i møde sammen.«