Det har været en heftig weekend for den 'Vild med dans'-aktuelle løber, Abdi Ulad.

I fredags skulle han nemlig for anden gang på dansegulvet med partneren Malene Østergaard. Parret endte i farezonen, men kunne ånde lettet op, da seernes stemmer gav dem muligheden for at fortsætte i programmet.

Der var dog ikke tid til at hvile mellem dansetræningen, for søndag snørede Abdi Ulad løbeskoene og deltog i CPH Half, der – som navnet antyder – er et halvmaraton, som løbes i Københavns gader.

Også her fik den danseglade løber sved på panden, da han kom i mål blot 13 sekunder efter AGF-løberen Omar Hassan, der derned blev udråbt som vinder, står der på CPH Halfs hjemmeside.

Abdi Ulad og Malene Østergaard i en vals.
Abdi Ulad og Malene Østergaard i en vals. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Dog blev Abdi Ulad – bogstaveligt talt – reddet på målstregen, da den oprindelige vinder fortsat venter på dansk statsborgerskab. Derfor gik førstepladsen alligevel til Abdi Ulad.

Med de 21,1 kilometer tilbagelagt på blot en time, tre minutter og 30 sekunder kunne han altså kalde sig danmarksmester i halvmaraton.

På hjemmesiden fremgår det da også, at han havde et klart mål om at vinde. Det lykkedes som bekendt, og forhåbentligt er benene ikke alt for ømme, for der venter atter en del dansetræning, før han på fredag igen kan opleves på TV 2 i bedste sendetid i 'Vild med dans'.

Det første par, der fredag måtte forlade dansekonkurrencen var skuespilleren Jannie Faurschou og danseren Martin Parnov Reichardt.