»Are you not entertained?«

De fleste har set Maximus Decimus Meridius råbe ovenstående replik ud mod det romerske folk efter at have dræbt en modstander efter modstander i gladiatorarenaen.

Der er selvfølgelig tale om den legendariske film 'Gladiator', og hvis du ikke har set den, beordres du hermed til at forlade skolen, arbejdet eller fitnesscentret for at gå hjem og sætte klassikeren på.

Men har du set filmen, og kan du ikke få nok af Maximus, så har B.T. en god nyhed til dig.

Hollywood-stjernen Russell Crowe, som i 2000 portrætterede gladiatoren, befinder sig nemlig i Danmark i skrivende stund.

Helt konkret skal du trave de københavnske gader tynde, hvis du skal være så heldig at møde verdensstjernen, der også er kendt for filmen 'En smukt sind'.

Jonas Hausted Peitersen stod selv på Skindergade i København onsdag, da han pludselig så actionidolet stå med sin kæreste og kigge på fine platter i et antikvariat.

Russell Crowe havde hverken rustning på eller sværd i hånden under sin tur i København, men til gengæld kunne man godt se, at skuespilleren lever det gode liv.

Russell Crowe sammen med Jonas Hausted Peitersen og Morten Spangsvig
Russell Crowe sammen med Jonas Hausted Peitersen og Morten Spangsvig Foto: Privatfoto
Vis mere

»Han var blevet lidt stor, så vi var i tvivl om, hvorvidt det var ham. Men jeg kunne sgu til sidst godt se, at det var ham, så mig og min makker Morten tænkte, om vi skulle spørge om et billede,« fortæller Jonas Hausted Peitersen.

Du kan nok godt huske Jonas Hausted Peitersen og makkeren Morten Spangsvig.

I starten af 2010'erne tonede de to mænd frem på TV3 med tatoveringer over hele kroppen.

I programmet 'Tattoo Salonen' fulgte man de to makkere og deres tatoveringsbutik i det indre København, som flere kendte ansigter valfartede til for at komme under nålen.

Nå, men tilbage til Skindergade tirsdag formiddag.

»Vi spurgte sgu om et billede, og han sagde: 'Ja ja, det må I godt få'. Herefter fortalte han, at kæresten rent faktisk gerne ville have en tatovering. Han var sgu virkelig nede på jorden,« fortæller Jonas.

Jonas fik sig en sludder med Russell Crowe og den karakteristiske ru stemme, før verdensstjernen traskede videre i den københavnske middagssol.

Men så fortrød tatovøren.

»Jeg løb efter ham, stoppede ham op og sagde: 'Prøv at høre. Hvis I har lyst til at få lavet den tatovering, så laver vi den sgu bare'. Så stod vi og talte lidt, og Russell sagde, at de nok skulle huske, hvor vi var, og så ville de måske komme tilbage, så vi krydser fingre for, at han kommer igen,« fortæller tatovøren.

Jonas bed især fast i et detalje ved mødet med verdenstjernen.

»Han spurgte, hvad jeg hed, og da jeg havde sagt Jonas, tog han hånden ud og sagde: 'My name is Russell', som om jeg ikke vidste, hvem han var. Han er jo et decideret idol, men det var bare så reelt og nede på jorden,« siger han.

Men hvorfor er Russell Crowe og kæresten så lige i Danmark i disse dage?

Er det en politikinteresseret skuespiller, der skal til Folkemødet for at tale med de danske politikere? Er det en nostalgisk, musikinteresseret amerikaner, der skal til Michael Learns to Rock-koncert torsdag aften?

Ingen af delene – og så alligevel.

Russell Crowe er nemlig musikinteressert og mere end det. Han er nemlig en del af rockbandet Indoor Garden Party, som han senest har optrådt med hos vores naboer i Stockholm.

Intet tyder dog på, at Russell Crowe skal have gang i guitaren i Danmark, men mon ikke bare han og kæresten har taget en tur over Øresund for at nyde den danske hovedstad?