For et halvt år siden blev han stukket ned ved et litterært arrangement. Nu har han givet sit første interview siden hændelsen.

Den verdenskendte forfatter Salman Rushdie taler ud i det amerikanske magasin The New Yorker.

Her fortæller han, at han rent psykisk stadig ikke er kommet sig.

»Jeg har haft mareridt. Ikke direkte om overfaldet, men det er meget urovækkende,« siger forfatteren, der mistede synet på det ene øje efter overfaldet.

Han siger, at han fysisk har det udmærket, Han er i stand til at gå igen. Men at skrive på computeren volder ham besvær, da han har mistet følelsen i flere fingre.

»Det var et alvorligt overfald,« siger han.

Men det er især det mentale, der gør det svært for ham at skrive.

»Det har været meget svært for mig at skrive. Jeg sætter mig ved bordet for at skrive, men der sker ikke noget. Jeg skriver ganske vist, men det er en kombination af tomhed, skrot og ting, som jeg sletter igen næste dag. Jeg er ikke kommet ud af denne mørke skov,« siger han.

Det var i staten New York, at Rushdie blev overfaldet. Arrangørerne er sidenhen blevet anklaget for ikke at have styr på sikkerheden. Ingen af de tilstedeværende blev således kropsvisiteret, selvom Rushdie i den grad var en jaget mand. Det har han været, siden han udgav romanen 'De Sataniske Vers', der fik ham sat på en dødsliste.

Men Rushdie bærer ikke nag.

»Jeg har i de seneste år forsøgt at undgå både beskyldninger og bitterhed. Jeg forsøger at se fremad og ikke bagud. Hvad der sker i morgen er vigtigere end, hvad er skete i går.«

Rushdies nye roman, 'Victoria City' udkommer i USA tirsdag.