Athina Onassis blev som barn (tv) unævnt til verens rigeste pige. Nu er hun blevet voksen ( th).
Athina Onassis blev som barn (tv) unævnt til verens rigeste pige. Nu er hun blevet voksen ( th).

Hun mistede sin mor som tre-årig. Hendes barndom har været præget af frygt for kidnapning. Hun sloges med sin far om sin formue. Og hun har udtalt, at hun egentlig helst bare ville brænde alle sine penge. Livet har ikke altid været let for 'verdens rigeste pige' Athina Onassis. Men nu er hun blevet voksen - og har indtil videre brudt sin families 'forbandelse'.

»Hvis jeg brænder pengene, så vil der ikke være noget problem. Ingen penge, intet problem.«

Sådan udtalte den dengang kun 13-årige Athina Onassis sig angiveligt til sin far og stedmor. Det kom, ifølge magasinet Vanity Fair, frem, da den kendte amerikanske journalist Diane Sawyer i 1998 interviewede hendes far Thierry Roussel.

Mens de fleste nok synes, at det kunne være rart med flere penge på kontoen, så synes forholdet til penge for den græsk-franske milliardærarving Athina Onassis, der egentlig hedder Athina Onassis Roussel, at være det stik modsatte. Hun har nærmest set dem som en forbandelse, der har fulgt hende gennem hele livet.

Den 31-årige milliardærs liv har været alt andet end let, selv om hun ellers havde en formue, der allerede i en meget tidlig alder gav hende titlen: 'Verdens rigeste lille pige'. Men de mange milliarder har unægtelig hængt sammen med død, frygt og problemer gennem det meste af Athina Onassis opvækst.

kirk bond 1

20-årige Athina Onassis vrager familien - 1

Baggrunden for hendes kæmpe arv - arven efter hendes morfar, den succesfulde græske milliardær og skibsreder Aristotle Onassis, som anslås at have været på mindst 800 millioner dollars svarende til over fem milliarder kroner -  er nemlig ufattelig tragisk.

Her ses Athina Onassis forældre, Christiana Onassis og Thierry Roussel, ved deres bryllup i Paris i 1984.

Kun tre år gammel mistede hun sin mor, Christina Onassis. Et tragisk dødsfald, som kun var det seneste i rækken af tragedier i familien Onassis. Skibsreder Aristotle Onassis, der var kendt som en kvindebedårer og blandt andet havde operasangerinden Maria Callas som sin elskerinde, og som senere også blev gift med den tidligere amerikanske præsidentfrue Jackie Kennedy, mistede i 1973 sin søn, Alexander.

5tae

Sønnen Alexander var ellers udset til at overtage rederidynastiet, og sønnens død tog enormt hårdt på både faderen Aristotle Onassis og hans ekskone, moderen Athina Livanos. De døde begge inden for to og et halvt år efter sønnens død.

Athina Onassis ved et ridestævne opkaldt efter hende selv i Rio de Janeiro i 2011.

Dermed blev deres voksne datter, Christina Onassis - Athina Onassis' mor - eneste overlevende familiemedlem. Hun arvede halvdelen af formuen efter sine forældre, mens den anden halvdel blev lagt i en fond oprettet i den afdøde søns navn.

Amancio ortega 34567

Tabet af den nærmeste familie må unægteligt have påvirket Christina Onassis, der dengang var i 20'erne. I hvert fald vidner hendes mange ægteskaber om, at hun havde svært ved at knytte sig til folk. Ifølge flere medier havde hun svært ved at tro på, at mændene ville være sammen med hende - og at de ikke blot var ude efter hendes formue. Det beskrives blandt andet i et større portræt af Athina Onassis og hendes familie, som blev bragt i magasinet Vanity Fair.

Athina Onassis som 12-årig.

Christina Onassis nåede da også at være gift tre gange, inden hun i 1984 blev gift med den franske arving til et medicinalselskab, Thierry Roussel. Parret fik sammen datteren Athina. Thierry Roussel havde imidlertid en affære med den svenske model, Marianne “Gaby” Landhage, hvilket fik Christina Onassis til at søge om en skilsmisse.

Christina Onassis døde på tragisk vis i 1988 under et ophold i Buenos Aires - angiveligt af et hjerteanfald muligvis fremskyndet af den spiseforstyrrelse, som havde plaget hende i årevis. Hun blev fundet død i sit badekar af en ven og en stuepige.

USA-DURST/ OK

SPO-MOT-NAS-ACE-TOYOTA-OWNERS-400- - -QUALIFYING

Den lille Athina blev efter moderens dødsfald overladt i faderens varetægt, og hun voksede op hos Thierry Roussel og hans samleverske 'Gaby'. Parret fik yderligere tre børn, der alle er halvsøskende til Athina.

Athina Onassis har kun yderst sjældent ytret sig i medierne, og hendes far har heller ikke givet mange interviews.

Journalisten Nicholas Gage fra Vanity Fair har gennem flere år fulgt familien og har blandt andet skrevet en bog om Aristotle Onassis. Og ifølge ham voksede Athina Onassis op med en evig frygt for kidnapning - en frygt som især blev skabt af hendes far.

 Athina Onassis de Miranda ved en springkonkurrence.

Sammen med sin far, stedmor og halvsøskende boede hun i en mindre by ved Genevesøen i Schweiz, hvor hun angiveligt gik i almindelig folkeskole. Frygten for kidnapning gjorde imidlertid, at hun blev kørt til og fra skole i private limousiner med skudsikre ruder. Og i mange år så man kun sjældent den lille pige i offentligheden - og når hun stod frem, var det altid ved sin fars side og med et sørgmodigt udtryk.

Athina Onassis forhold til faderen er dog siden blevet køligere. Thierry Roussel blev i årevis, mens Athina Onassis var lille, anklaget for at formøble hendes formue, som han efter en retssag havde vundet retten til at administrere for hende ind til hun blev 21 år.

Da Athina Onassis blev 21 år, overgik formuen til hende. Men atter en gang tiltvang faderen sig kontrollen over den. Det blev dog for meget for den unge Athina, der på det tidspunkt have mobiliseret en støtte til et oprør mod sin far.

Athina Onassis sammen med sin far Thierry Roussel i 1998.

Modsat mange rigmandsbørn, der bliver sendt på de dyreste universiteter og får de fornemmeste uddannelser, valgte Athina Onassis at springe fra uddannelsesræset. Allerede som 17-årige og uden at have afsluttet gymnasiet flyttede hun hjemmefra og drog til Belgien, hvor hun ville satse på sin altoverskyggende interesse, ridebanespringning.

Høili

På det velrenommerede ridecenter, ejet af den brasilianske stjernerytter Nelson Pessoa, forelskede hun sig i den 12 år ældre brasilianske springrytter og OL-medalist, Alvaro de Miranda. Et forhold, som hendes far efter sigende bestemt ikke var begejstret for, da han mente, at rytteren blot var ude efter datterens penge.

Men forholdet holdt, trods det, at Alvaro de Miranda havde fået en lille datter kun kort tid, før han mødte Athina Onassis.

Og det var med Alvaro de Mirandas hjælp, at Athina Onassis fandt modet til at gøre oprør mod sin far. Hun lagde sag an og endte med at få retten til selv at administrere sin formue. Og dermed kunne hun give sig selv flere lommepenge end de 'kun' 10.000 euro svarende til over 74.000 kroner, som hendes far havde tildelt hende i lommepenge hver måned, skriver Vanity Fair.

Hallundbæk børn og far

Trods faderens modstand flyttede Athina Onassis sammen med springrytteren, og de bosatte sig i hans fødeby São Paulo i Brasilien, hvor de stadig bor.

Ifølge den australske avis The Times netudgave har parret en kæmpe lejlighed i den mondæne del af byen, og når de dagligt dyrker deres hesteinteresse, bliver de transporteret til og fra ridecentret i helikopter.

I december 2005 fik Athina Onassis og Alvaro de Miranda papir på hinanden ved et storslået bryllup i deres hjemby. Brylluppet var af yderst privat karakter, og kun få billeder og oplysninger slap ud til pressen.

Athina Onassis sammen med sin mand under en ridekonkurrence.

Det kom dog frem, at brudens kridhvide brudekjole blev skabt af stjernedesigneren Valentino, og at hendes far ikke deltog i festlighederne.

Athina Onassis og Alvaro de Miranda har endnu ingen fælles børn, men de Mirandas datter fra det tidligere forhold bor nu hos parret.

5tae

Deres liv ser udefra ud til at være fokuseret på deres fælles passion, hestene. De deltager begge i konkurrencer på højt plan, og befinder sig ofte i Europa. Lidenskaben for springsporten deler de i øvrigt sammen med flere andre af verdens rigesteunge, blandt andet Sofia Abramovich, der er datter af den russiske milliardær, Roman Abramovich, der også  er kendt for at eje den britiske fodboldklub Chelsea. Og også prinsesse Caroline af Monacos datter, modellen Charlotte Casiraghi, deltager i øvrigt i de samme stævner.

vv

Forholdet mellem Athina Onassis og Thierry Roussel menes at være køligt, og angiveligt har hun forsøgt at ændre sit efternavn, så hun ikke længere skal hedde Roussel. Til stævnerne kalder hun sig for Athina Onassis de Miranda. Dog virker det til, at forholdet til hendes halvsøskende og til hendes svenske stedmor, fra hvem Athina Onassis lærte svensk, er noget bedre.

Athina Onassis blev i 2005 gift med den 12 år ældre Alvaro de Miranda.

I 2013 deltog hun sammen med sin mand i sin halvsøster Sandrines bryllup, hvor Athina Onassis endda var brudepige, skriver Daily Mail.

De senere år er Athina Onassis forhold til Grækenland også blevet bedre. Angiveligt er hun begyndt at dyrke sine græske rødder igen, efter hun gennem sin barndom blev præget af sin far til at distancere sig fra Grækenland. Ifølge Vanity Fair har hun i forbindelse med en af retssagerne om hendes formue direkte udtalt, at hun tager afstand fra alt græsk. Men siden har hun fået fornyet sit græske pas, og ved europamesterskaberne i ridebanespringning i 2013 deltog hun for Grækenland

Brudekjolen som Valentino lavede til Athina Onassis.

Dog er hun ikke tættere knyttet til Grækenland, end at hun har valgt at sælge den legendariske græske ø, Skorpios, hvor hendes morfar giftede sig med Jackie Kennedy, og hvor også hendes mor, morbror og morfar ligger begravet. Øen, der har været i familiens eje siden 1962, blev for nogle år siden solgt til den russiske milliardærdatter, Ekaterina Rybolovleva, hvis far ejer fodboldklubben A/S Monaco. Hun gav ifølge The Guardian 117 millioner euro svarende til omkring 873 millioner kroner for herligheden.

Salget af øen ses som et voldsomt tiltag. Det mener Alexis Mantheakis, der er forfatter til en biografi om Athina Onassis:

»Dette er slutningen på en æra, slutningen af Onassis-myten, som Grækerne har kendt den,« udtalte forfatteren i 2013 til The Guardian.  Ifølge hende er Skorpios et 'ikonisk symbol på Onassis-legenden og familien'.

Athina Onassis har dog ikke besøgt øen siden 1998, hvor ti-året for hendes mors død blev markeret. Og tilsyneladende har den rige kvinde det godt med at være flyttet væk fra medieopmærksomheden i Europa.

Christina Onassis og hendes far Aristotle Onassis, der forlader hospitalet i Athen efter Alexanders død i 1973.

Kun sjælendt har hun og Alvaro de Miranda givet indblik i deres liv. Men efter en ridekonkurrence i 2013 afslørede den brasilianske rytter lidt om sit privatliv og sin kone:

»Hun træner meget hårdt. Hun giver virkelig altid alt hvad hun kan. Hun er hårdtarbejdende. Hun elsker heste. Hun tænker på heste 99 procent af den tid, hun er vågen. Hun tænker på hestene, og på hvordan hun kan forbedre sig,« sagde hendes mand ifølge australske The Times.

Athina Onassis taler fire sprog; svensk, fransk, engelsk og portugisisk. Ingen ved med sikkerhed, hvor stor hendes nuværende formue er, men den vurderes til at være et sted mellem 1,5 og 3 milliarder dollars svarende til mellem 10 og 20 milliarder kroner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.