Umut Sakarya vil gøre hvad som helst for at vinde efterårets udgave af 'Vild med dans'.

Den 29-årige kok og restauratør, der til daglig arbejder på at opbygge et flæskeimperium ved hjælp af humor og tyk brun sovs, erkender, at han langtfra er den stærkeste danser i feltet i år. Men så kan man jo komme langt på andre måder.

»Jeg er et konkurrencemenneske og glæder mig så meget, at jeg ikke har kunnet sove i tre dage nu,« fortæller han, da B.T. møder ham på hans restaurant Guldkroen tæt på Søerne i København.

»Vi prøver at komme ud i alle medier, og så har jeg virkelig meget vilje. Det er lidt, ligesom da jeg skulle lære at lave mad. Jeg er helt nørdet omkring det og sidder fx og kigger i spejlet for at finde mit danseansigt,« forklarer han videre.

Umut Sakarya og Jenna Bagge på Guldkroen.
Umut Sakarya og Jenna Bagge på Guldkroen. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

Han driller konstant sine 'Vild med dans'-modstandere ved blandt andet at spørge Mikkel Kessler om en autograf, og så bruger han en særlig teknik for at psyke de andre.

»Det er jo halvdelen af konkurrencen. Jeg lader først, som om jeg er det svageste led i kæden, og ser de andre an. Når de så ikke længere ser mig som en fjende, slår jeg til. Så forvirrer jeg dem ved at virke helt ovenpå, og så tror de pludselig, at man er blevet sindssygt god.«

Han griner.

»Jeg har jo været i konkurrence i 15 år.«

Umut sørger hele tiden for indhold til sin Instagram-profil.
Umut sørger hele tiden for indhold til sin Instagram-profil. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

For at opbygge et fællesskab med seerne er Umut Sakarya også ualmindelig aktiv på Instagram, hvor han hele tiden opdaterer fra sin træning.

Onsdag skrev ugebladet Her & Nu, at den tidligere bokser Mikkel Kessler får én million kroner i honorar for at være med.

Det lagde Umut Sakarya op på sin Instagram-profil og skrev, at han selv 'kun' fik 50.000 kroner. I dag er billedet fjernet igen, og han forklarer, at det bare var en joke.

»Jeg får ikke 50.000. Det var bare for sjov. Jeg tænkte bare, det var sjovt at skrive, at jeg var en underbetalt indvandrer. Men så skrev Jenna (Umuts dansepartner, red.), at vi ikke må lave sjov med lønnen på grund af noget kontraktligt. Det vidste jeg ikke,« griner han.

Umut elsker at have en mikrofon i hånden og begyndte straks at interviewe sin dansepartner, da B.T. kiggede forbi.
Umut elsker at have en mikrofon i hånden og begyndte straks at interviewe sin dansepartner, da B.T. kiggede forbi.
Vis mere

»Jeg læser slet ikke min kontrakt, det gør Mikkel (Umuts manager, red.). Han har læst den op for mig på et tidspunkt, men jeg hørte ikke efter. Jeg dukker bare op og gør mine ting.«

Han fortæller, at da produktionsselskabet ringede og tilbød ham at være med i 'Vild med dans', råbte han bare 'ja' i telefonen, før han vidste, hvad han havde sagt ja til.

»Jeg hørte bare, at det var en fra Mastiff og 'Vild med dans'. Så sagde jeg 'øjeblik', trak vejret og sagde så 'jaaaa'. Jeg vidste ikke, om jeg skulle danse eller bare stå for maden, jeg ville bare være med. Så hører jeg nu, at de andre deltagere har forhandlet sig til alt muligt.«

Han siger ikke, hvad han får for at være med, andet end, at det er 'minimalt'.

Umut og Jenna Bagge har en fest som dansepartnere.
Umut og Jenna Bagge har en fest som dansepartnere. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

»Jeg har altid gerne villet lære at danse. Det er jo super sexet og livsbekræftende, men som barn var jeg tyk og i et fremmed land (Umut kom til Danmark fra Tyrkiet som 13-årig, red.), så havde ikke selvtillid til at lære det.«

Umut Sakarya har op til 'Vild med dans'-premieren kæmpet med dårlige knæ, men han skal nok blive klar, lover han.

»Kondien er blevet bedre, og jeg tager nogle stærke piller. Jeg er ved at gennemgå en transformation og har det så sjovt med at danse, at det er alt, hvad der betyder noget lige nu. Og hvis det ikke gør ondt, så gør man noget forket. Man skal have lidt kvalme,« smiler han.

Se i videoen øverst, hvordan 'flæskekongen' forestiller sig, man kunne tilberede Gurli Gris.