2020 var året, hvor Ulf Pilgaard for 40. og sidste gang skulle stå på Cirkusrevyens scene. Men sådan skulle det ikke gå.

Corona-udbruddet ramte landet, og ad flere omgange var man nødt til at rykke premieren for til sidst helt at aflyse.

En aflysning, der betyder, at 79-årige Ulf Pilgaard nu venter et år med at sige farvel til den revy, han i så mange år har siddet på tronen af.

»Jeg er jo i det hele taget lidt rundt på gulvet over, at jeg skal stoppe. I min egen fornemmelse kunne jeg godt have blevet ved 10 år mere.«

Ulf Pilgaard fortæller, at han føler, han sagtens kunne tage 10 år mere på Cirkusrevyens scene. 2020-sæsonens show er dog blevet aflyst, så det bliver først i 2021, han trækker i arbejdstøjet igen, hvad angår revyen.
Ulf Pilgaard fortæller, at han føler, han sagtens kunne tage 10 år mere på Cirkusrevyens scene. 2020-sæsonens show er dog blevet aflyst, så det bliver først i 2021, han trækker i arbejdstøjet igen, hvad angår revyen. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Derfor gør det ikke så meget, at han skal skyde det et år mere. Til gengæld håber han, at hans farvel til revyen vil frigive tid til nye projekter, når den tid kommer.

Allerede i år har coronavirussens ankomst da også skabt rum til nye scenarier for den 79-årige skuespiller. Eksempelvis kan han for første gang i mange år holde sommerferie. En tiltrængt ferie, som kommer, efter hele holdet bag revyen har været igennem en mærkelig periode.

»Det har været underligt usikkert det hele, og det er jo en meget ubehagelig situation at være i. Ingen ved rigtig, hvad der sker, og folk kan ikke lave aftaler,« siger Ulf Pilgaard og fortsætter:

»Jeg havde nogle foredrag, som jeg havde planlagt i efteråret, og hvis Cirkusrevyen var blevet holdt der, så var jeg jo nødt til at melde afbud.«

Han siger derfor, at det er fint, at det nu endelig er blevet afklaret, hvad der skal ske. Han var en af dem, der tidligt begyndte at argumentere for, at man udskød showet til næste år.

Og når nu årets revy er udskudt, så kan man glæde sig over, at noget af det gode materiale er langtidsholdbart.

»Der er selvfølgelig nogle ting, som går tabt, men der er også flere numre, som vi allerede har arbejdet på, som man godt kan bruge næste år. De er ikke så tidsfølsomme.«

Han fortæller, at det har været et mildest talt anderledes år i Cirkusrevyen. I en periode forsøgte de at køre videre ved at diskutere teksterne hjemmefra over en computerforbindelse.

Cirkusrevyens skuespillere til den årlige tradition 'fødder i cement' foran revyteltet på Dyrehavsbakken onsdag  24. april 2019. De fem skuespillere i sidste års revy var Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Lise Baastrup og Karsten Jansfort. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Cirkusrevyens skuespillere til den årlige tradition 'fødder i cement' foran revyteltet på Dyrehavsbakken onsdag  24. april 2019. De fem skuespillere i sidste års revy var Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Lise Baastrup og Karsten Jansfort. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Opgaven blev dog mere og mere udfordrende for både holdet af skuespillere og forfatterne.

Verden ændrede sig hurtigt, og i en overgang var det svært at se, at man kunne gøre revyen spændende.

»På et tidspunkt blev det hele jo lidt ensidigt. I nyhederne blev der kun skrevet om coronaen, og jeg tror, publikum var blevet skuffet, hvis de kom ind, og hele revyen handlede om det samme,« siger skuespilleren.

Han fortæller, at usikkerheden om, hvor det hele skulle ende, i det hele taget påvirkede arbejdsglæden.

»Det endte med, at det festlige gik af det hele, og det skulle jo gerne være festligt, når man laver en revy.«

Og Ulf Pilgaard ved da også en ting eller to om at lave revy. Det har han nemlig gjort 39 gange. Han har været med i årene 1968 til 1972, og så igen fra 1986 frem til i dag.

Nu ser han frem til en sidste gang på scenen i 2021, hvor arbejdet begynder i starten af det nye år. Inden da skal der dog lige ekstraordinært holdes en sommerferie, hvor tiden nemt bliver fyldt ud, forsikrer han.

»Jeg skal nok finde på noget at lave. Jeg har blandt andet en have herhjemme, jeg altid er bagud med.«