Den elskede danske skuespiller og revylegende Claus Ryskjær er gået bort i en alder af 71 år. En af hans nære venner og kollegaer gennem en årrække Ulf Pilgaard fortæller til BT, at dødsfaldet er kommet som et stort og pludseligt chok.

»Først og fremmest er det et stort chok, at han ikke er her mere. Han havde selvfølgelig trukket sig tilbage for nogle år siden, da han ikke havde det godt med nerverne - noget der tog hårdt på ham - men det er ufatteligt, at han er væk,« siger Ulf Pilgaard til BT.

Det er ikke længe siden, Ulf Pilgaard snakkede med Claus Ryskjær sidst. Det var i forbindelse med Ulf Pilgaards hustrus død i november måned.

»Jeg snakkede med ham for ganske nyligt. Han ringede til mig i forbindelse med min kone, Gittes død. Han var meget berørt af det, for han havde kendt Gitte næsten lige så længe, som jeg havde. Da vi snakkede, virkede han til at have det fint, bortset fra at han selvfølgelig var berørt at Gittes død,« siger Ulf Pilgaard.

De to venner og kollegaer har kendt hinanden siden 70'erne, hvor de i første omgang spillede sammen på ABC Teatret. Siden er det, med Ulf Pilgaards egne ord, blevet til 'utallige optrædener sammen'.

»Vi var meget tætte. Han er nok den mandlige skuespiller, jeg har haft mest med at gøre. Og det er der en god grund til, for vi svingede virkelig godt sammen på og uden for scenen. Han var en meget privat person, lidt tilbagetrukken, og det havde han det godt med. Men han var også en person, jeg kunne ringe til klokken et om natten og snakke med i en time,« siger Ulf Pilgaard, der som mange kollegaer og bekendte kalder Claus Ryskjær for 'Rysse'.

»Det var jo hans kælenavn. Det er der nok mange, der har glemt, når han ikke har været på scenen i mange år,« forklarer Ulf Pilgaard.

Han fortæller samtidig, at han ikke ved, hvorfor Claus Ryskjær pludselig er gået bort.

»Sidst, jeg snakkede med ham, lød han som sig selv. Og så vidt jeg ved, har han ikke været syg. Så jeg ved ikke, hvorfor han er død. Det må familien nok også forklare,« siger Ulf Pilgaard.